Total Hope: Totilas keer Weihegold. Total Hope was in 2016 de kampioen van de Zweedse hengstenkeuring in Flyinge en won in 2017 het Zweedse kampioenschap voor 5 jarige dressuurpaarden. In 2018 plaatste hij zich na het winnen van de kleine finale in de finale van het wereldkampioenschap voor 6-jarige dressuurpaarden in Ermelo. Zijn bovenal sierlijke veulens beschikken over een hoge mate van elasticiteit en een uitzonderlijk bewegingsmechanisme. Total Hope stamt af van ’s werelds beste merrie en ’s werelds beste hengst. Vader Totilas was tweevoudig Europees kampioen 2009 in Windsor, won drie gouden medailles bij de Wereldruiterspelen 2010 in Lexington en stelde meerdere wereldrecords. Zijn moeder Weihegold OLD was kampioensmerrie van Oldenburg, won de Burg-Pokal en de Louisdor-Prijs en was onder Isabell Werth Olympisch kampioen en tweevoudig wereldbekerwinnaar. Naast Total Hope bracht Weihegold ook de gekeurde hengst Sir Weihbach. Ook Weihegold’s dochters staan inmiddels te boek als hengstmoeder; zo bracht Weihcine de gekeurde Dodo Weihgand, Weihcera Royal bracht For Gold en Fürstin Weihe bracht Damon Gold. De moederlijn van Total Hope gaat terug op de beroemde Oldenburger Weissena-stam. Total Hope: de vervulling van iedere verwachting!
Kippenvel, Ebalia-M behaald op 10 jarige leeftijd haar Ster predikaat. En wat deed ze het ongelofelijk goed. Gaan, kijken, techniek, bascule, uitklappen, bukken noem maar op. Ze heeft zo haar best gedaan, dit resulteerde dan ook in een cijferlijst waar we trots op zijn. Exterieur 75 punten, galop 75 punten, vermogen 75 punten, reflexen 80 punten,en techniek zelfs 85 !! punten. Tevens een lovend commentaar van de jury. Verschijnen op Horses.nl, op de Kwpn website bij de de best presterende uitgelichte paarden. Helemaal super !!Ebalia-M v. L'Esprit x Notaris x Le Val Blanc.
Bron KWPN
Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Te volgen onder de naam wim_en_jenette_meijerink
Malaika onze zwarte schoonheid, dik in de wintervacht of met een zomers velletje het maakt totaal niet uit. Je blijft een mooie dame. Blij met jou. Dat je maar een gezond veulentje zult krijgen.
Chaccothage Blue PS x Ster/ D-OC/ Ebalia-M v. L´Esprit x Elite/ Pref./ Prest./ Prok v.Notaris.
Frankie Lee x Elite/ IBOP (dres)/ D-OC/ Malaika v. Dream Boy x Elite/ Sport (dres)/ Prok v. Negro.
Ebalia-M een natuurtalent. Door een ongeluk op jonge leefdtijd niet in de sport uitgebracht. Maar wel haar Ster predicaat kunnen bemachtigen met geweldige cijfers. Trots op haar dat ze dit heeft volbracht. Drachtig van een prachtige hengst die geslaagd is met TOP cijfers.
De twee verwachte veulens zijn geboren.

- veulen Chaccothage Blue PS x ster/d-oc Ebalia-M v. L'Esprit x elite/preferent/prestatie/prok v. Notaris.

- veulen Frankie Lee x elite/ibop-(dres)/d-oc Malaika v. Dream Boy x elite/sport-(dres)/prok v. Negro.


Mocht u interesse hebben in 1 van de veulens wees dan zo vrij om contact met ons op te nemen.
Onder Patrick Stühlmeyer boekte Chaccothage Blue PS overwinning na overwinning en hoge plaatsingen in het parcours, met scores tot 9,2. Zijn verrichtingstest voltooide Chaccothage Blue PS als winnaar in Adelheidsdorf, waarbij hij voor zijn springvermogen en zijn Rittigkeit beloond werd met 9,5 en zijn werkwilligheid met maar liefst een 10. Met een eindscore van 9,3 lag hij zijn 36 koppige concurrentie ver voor. Zijn vader is de Elite-hengst Chacco-Blue.
Zijn moeder Conthina PS is onder het zadel van Patrick Stühlmeyer succesvol op 1m45-niveau. In de fokkerij bracht zij eveneens de reserve-Bundeskampioen en reserve Oldenburger Landeskampioen Chacoothargos PS OLD als ook de internationaal succesvolle London Times PS en Clever Boy. Moedersvader Conthargos brengt toppaarden aan de lopende band. Grootmoeder Leomitage was onder haar sportnaam Aloubette internationaal succesvol in het 1m45-springen. In 2013 werd zij via de P.S.I.-veiling verkocht en bracht met Conmitage, Carmilou PS, TinTin ex. Contharm en Charmitage een hele reeks aan internationale springpaarden. Chaccothage Blue PS: Dobrock kampioen en 6e in Bundeschampionat-finale.

Chaccothage Blue PS: topprijzen bij zijn veulendebuut! Beter had het niet kunnen gaan: op basis van zijn kwaliteitsvolle veulens werd Chaccothage Blue PS in Oldenburg tot Hauptprämien-kampioen gekroond. Met Chianti’s Chacco bracht hij direct met 28.500 Euro de prijstopper van de Schockemöhle/Helgstrand Online-veulenveiling. Tijdens het Oldenburger veulenkampioenschap ging het brons naar een van zijn dochters. Eveneens stelde een merrieveulen zich zeker van brons tijdens het Bonefelder-kampioenschap. In navolging van zijn succesvolle start als topvererver kwam ook de sportieve expertise.
Een dressuurhengst met een top-instelling
Frankie Lee
Dinja van Liere: “Een powerhouse die altijd opwaarts beweegt en ontzettend veel go heeft!”

Frankie Lee, de zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd, is inmiddels ook erkend bij het Oldenburg, Westfaalse en Hannoveraanse stamboek.

Onder het zadel liep Frankie Lee zich direct al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf.

Zo was Frankie Lee een van de hoogst geplaatste hengsten in de sporttest in Münster-Handorf. Voor alle onderdelen scoorde de elegante hengst cijfers dik boven de 8 met zelfs een 9 voor de totaal indruk. Frankie Lee was de beste dressuurhengst van de 14-dagentest in Neustadt-Dosse. Hij werd dressuurkampioen met 8,95 gemiddeld. Hij kreeg ook van de testruiter de hoogste punten van de dag, namelijk 9,5. Frankie Lee kreeg voor bijna alle onderdelen een 9 of hoger. Voor zijn draf kreeg hij zelfs een 9,5.

Ook onder het zadel van Dinja van Liere valt Frankie Lee positief op. Hij selecteerde zich voor de WK selectie in Duitsland én behaalde een ticket voor het Bundeschampionat. Frankie Lee behaalde tijdens het Bundeschampionat een finale plaats en liet een zeer goede proef zien. Zijn test werd beoordeeld met een 8,2 en een vijfde plaats.

Frankie Lee stamt af van de Grand Prix-hengst Franziskus . Franziskus maakte met zijn vaste amazone Ingrid Klimke deel uit van het Duitse team wat brons won op het WK dressuur in Herning. Het paar heeft het afgelopen jaar al enkele keren hun PR in de Zware Tour aangescherpt. Franziskus heeft inmiddels 21 goedgekeurde zonen.

De Hannoveraanse Hauptstutbuch merrie Sympathie is de moeder van Frankie Lee. Zij is van de hengst Spörcken die afstamt van topvererver Sir Donnerhall I, uit een moeder van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx. Sympathie won overtuigend de merriekeuring in Wittingen. Ook bracht ze een hengstveulen Full of Dreams van Fürstenball die als een na duurste van de hand ging op de veiling van Schockemöhle en Helgstrand in juni 2020. Aan moederskant gaat de lijn via de invloedrijke hengsten San Amour, Dauphin en Brentano terug naar de volbloed merrie Wise Girl xx. Uit de merrielijn komen de goedgekeurde hengsten Samarant (v. Sandro Hit), Fidelity (v. Fiderdance), Dantander Hit (v. Dancier), Worcester (v. Weltmeyer) en Wild Life (v. Warkant). Ook het Grand Prix-paard Special Agent (v. Sandro Hit) komt uit Frankie Lee’s merriestam.

Frankie Lee is een dressuurpaard met een top-instelling en een werkelijk ter voorbeeld stellend bewegingsmechanisme. De eerste veulens van Frankie Lee zijn geboren en ze zijn zonder uitzondering chique en kunnen goed bewegen. (bron Reesink horses).