Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Terug naar fokmerries
De twee veulens van Imposantos en het veulen van Dantes Junior zijn geboren.

Te volgen onder de naam wim_en_jenette_meijerink
Hengst Imposantos
Hengst Dantes Junior
Imposantos.

We waren aanwezig bij de VSN trofee 2016 in Kootwijkerbroek om ons fokprodukt Ignado-rijk v. Dream Boy x Tolando in actie te zien, waar hij de zeer verdienstelijke zevende plaats behaalde.  En van de deelnemers was de hengst Imposant W v. Wynton ( fokker Willie Wijnen uit Berlicum) gereden door Bart Veeze. Wat een pracht van een hengst, na het overrijden tijdens de finale met gastamazone Eva Mller ontving Imposant W een 9,5 en was daarmee de winnaar. Op dat moment al besloten om deze hengst te gaan volgen en bij goedkeuring te gaan gebruiken.

2017 wederom aanwezig bij n van de hoogtepunten van de KWPN Kampioenschappen de Pavo Cup in Ermelo. Een wedstrijd waarbij jonge dressuurtalenten na geselecteerd te zijn op Centrale Keuringen met elkaar de strijd aangaan. En wie waren weer bij de geselecteerde paarden ons fokprodukt Ignado-rijk met Marije Tromp ( die een  geweldig resultaat neer hebben gezet met de 4e plaats in de finale en een overall 6e plaats ).
En natuurlijk Imposant W met Bart Veeze die via de Pavo Cup geselecteerd werd voor de hengstenselectie.
Prachtig resultaat, Imposant W wordt door de hengstenkeuringscommissie dressuur aangewezen voor de tweede bezichtiging met 88.4 punten. En met dit resultaat scoorde hij hoger dan alle wl goedgekeurde KWPN-hengsten.

Imposant W zijn moeder is de elitemerrie Zarina van Krack C en komt uit de stam van Tolando. En zie hier we hebben het circeltje bijna rond. Want wie is de moeder van Ignado-rijk onze Cadeaurijke eveneens vaderTolando.
En dan najaar van 2017 Imposant W zijn naam is inmiddels omgedoopt tot Imposantos, hij wordt goedgekeurd bij het KWPN na het afleggen van een zeer goede verrichtingstest met de record score van 89 punten wordt hij de verrichtingskampioen. Met een geweldige cijferlijst met een 8. 5 voor de galop en alle verdere onderdelen een 9 !!!

Nu gaan we ervoor al onder de indruk vanaf de eerste keer dat we Imposantos live hebben gezien.
Niet 1 maar 2 merries drachtig van deze donkere parel. Zowel Donna als Ebalia-M verwachten in 2019 een veulen van hem. Dat ze maar gezond geboren mogen worden. Wij kijken naar deze twee uit, de eerste jaargang nakomelingen van Imposantos.
Donna deze donkere vos is bij ons geboren. Inmiddels is deze dame opgenomen bij het Duitse  Hannoveraanseverband in het Hauptstutbuch. En heeft ze het Nederlandse Prok certificaat in de pocket.

Voor de eerste keer drachtig deze dame. Fotos door de jaren heen vanaf veulen tot heden. Altijd actie, altijd die draf waar je naar blijft kijken.

In haar pedigree o.a de Grand Prix grootheden Desperados, De Niro, Donnerhall, Farewel lll, Fidermark en de Westfaalse hengst Florestan.
Donna en Ebalia-M meerdere keren samen op de foto. En op het filmpje hieronder. Verschillende type paarden maar drachtig van dezelfde hengst Imposantos. Heel benieuwd.
Ebalia-M uit de beroemde Balia stam. De stam die zowel spring- al dresuurpaarden voortbrengt die presteren op hoog niveau.
Volgens ons een filmpje om blij van te worden.
Dante's Jr.: Kapitale bewegingskunstenaar met een zeer interessante afstamming.

Dante's Jr. is een jonge hengst met een top-moderne uitstraling. Beschikkend over taktzekere bewegingen met grote bascule. De getalenteerde premiehengst behaalde op de 14-dagentest in Schliekau  8,45 punten voor de dressuuronderdelen,

Zijn vader Dante Weltino is meervoudig GP winnaar onder Therese Nilshagen. Hij leverde tot nu reeds 8 gekeurde zonen.
Moedersvader Sir Donnerhall I was zelf tweede reservekampioen op de keuring, winnaar van de hengstenproeven en vice wereldkampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden. Hij profileert zich meer en meer als stempelhengst: 100 gekeurde zonen heeft hij reeds gegeven met daaronder meerdere kampioenshengsten.
In derde generatie vinden we de GP hengst Wolkentanz I, die ook Siegerhengst was n Duits kampioen en 26 gekeurde zonen en 45 S-succesvolle nakomelingen leverde.

Dante's JR. is in vierde generatie ingeteelt op de legendarische Donnerhall en niet meer dan 3 keer staat de niet minder beroemde Weltmeyer in zijn aftamming geschreven!

Hij vertegenwoordigt de Oldenburgse stam 269/Kronetta die generaties lang in Oostfriesland gefokt werd en leverde tientallen toppaarden in de dressuur- en springsport, waaronder de gekeurde Romeo.

Helaas is deze jonge getalenteerde beloftevolle hengst veel te vroeg gestorven. Blij zijn we dan ook dat 1 van onze merries drachtig is van deze hengst.