Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Nieuws van 2016
Nieuws van 2017
Nieuws van 2018
wim_en_jenette_meijerink is onze instagram naam.

We zullen proberen regelmatig foto's te plaatsen. Als de veulentjes geboren zijn zal dat geen problemen opleveren.
Nieuws van 2019
Terug naar actueel
Onze twee hengstveulens Natcho Nidar v. Ferdinand en Nicardo-rijk v. Diamond Hit sieren dit kaartje. Voor iedereen fijne feestdagen. En een gezond en gelukkig 2019. (Al wat niet te koop is blijkt toch het belangrijkste te zijn).
Een berichtje uit Amerika. Of het fimpje van Dunkin is? Na een aantal berichtjes heen en weer blijkt Dunkin Dunga te zijn. En ja dus dat is Dunkin op het filmpje. Zo leuk. Een blije nog jonge amazone en Dunkin/Dunga v. Lupicor x Libero-H die het zo te zien ook prima naar zijn zin heeft.
Als veulenje verkocht Ubalia v. Koriander x Notaris aan de fam. Dolfsma van stal Retto. Daar als fokmerrie ingezet en wat heeft ze goede nakomelingen gegeven, de oudsten presteren al in alle disciplines van de sport.

- Dubai-Retto v. Colandro onder de naam Dubai springt hij Internationaal.
- Ferry Retto  v. Ampere tot op dit moment ZZL dressuur in opleiding voor het hogere werk.
- Gebaliaretto v. Rousseau onder de naam Fernhill G is hij een Internationaal eventing paard.

Deze paarden hebben er al voor gezorgd dat de door ons gefokte Ubalia (half zus van Ebalia-M) nu door het leven gaat als PRESTATIE merrie. Hieronder flimpjes Dubai en Fernhill G.
Dubai 1.45 (Dubairetto)
Dubai (Dubairetto) GP 1.50 bij de Young Riders.
En dan is er ook nog de door ons gefokte C'est Bon Balia v. L'Esprit x Notaris (volle zus van onze Ebalia-M) die het goed doet in de fokkerij. Zij is als veulen verkocht aan de HBC stal van Jan Schep. Ook haar oudste nakomelingen timmeren al lekker aan de weg.

- Gegalia      v. Cantos heeft de predikaten Ster Sport Springen en heeft Internationaal 1.30 gesprongen.
- Habitat BP v. Dantos HBC heeft het Prok certificaat en heeft Internationaal 1.35 gesprongen. Heeft deelgenomen aan de KWPN Kampioenschappen 2018 in Ermelo werd 7e bij de 6 jarigen werd uitgenodigd voor deelname aan de WK te Lanaken.


Fernhill G (Gebaliaretto)
Het was de afsluiting van 2018 voor Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy in Mechelen.  En weer doen ze het, ze behalen een persoonlijk record van 83,66% in de Grand Prix. Heel mooi resultaat, Dream Boy vader van onze Malaika wint.
Ebalia-W de Notaris merrie, de grootmoeder van deze presterende paarden.
04-01-2019
Hoe gaaf is dit. Een mailtje uit Engeland, een paar zinnetjes. Maar wat kun je als fokker hier blij van worden.

Hi there,
I thought I’d let you know, in case you ever wonder, that Fedor Balia is safe and well and is the love of my life. He will have a home for life with me. We are on a great journey together and he gives me so much joy every day.
In the pocket. Heel blij mee.

D-OC predicaat voor Ma jolie v. Glock's Johson x Ster Pref Sport dr. Prok Spirea v. Ulft.

D-OC predicaat voor Major Cornet Gold v. Cornet Obolensky x Elite EPTM spr. Sport spr. Intern. Prok Fifi Gold v. Stakkato Gold.

D-OC predicaat voor Malaika v. Glock's Dream Boy x Elite Sport dr. Prok Utopia v. Negro

Wffs vrij voor Ster Prok  Cadeaurijke v. Tolando x Elite Pref Prest. Prok Elvira v. Ulft


Daar is ze dan. Twee weken na de uitgetelde datum is ze geboren. Een zwart merrieveulen van vader Imposantos en moeder Donna, Voor verdere foto's zie haar eigen pagina buttons veulens.
23-03-2019
Berichtje van de eigenaren van Kyani dochter van Glamourdale en St. Pr. St. Lumipiry via thuiskeuring opgenomen in het stamboek met een puntenlijst waarmee ze sterwaardig is. Prachtig voor de eigenaren en voor ons.
Hoe gaaf wil je het hebben. Eén van onze Facebook vrienden schreef een berichtje aan meerdere eigenaren van een Imposantos veulen waaronder wij. Of het ons niet leuk leek om mee te doen aan de KWPN win-actie. Ja natuurlijk doen we mee. En wie sleept de prijs in de wacht onze Orphea Orlaith en dat uit zoveel inzendigen CC. Toppertje, ze heeft de primeur. De allereerste Imposantos nakomeling die in de prijzen valt.%
En daar staat ze dan. Op de Facebook pagina van het KWPN en uitgelicht op de website van het KWPN. Toch wel een beetje trots.
27-04-2019

De jongens Natcho Nidar (niet meer in ons bezit) en Nicardo-rijk, de maatjes gezamelijk in de opfok.

Als er gestreden moet worden ja natuurlijk wie is er dan van de partij onze Nicardo-rijk v.Diamond Hit x Tolando.
Ebalia-M heeft het leven geschonken aan een prachtige bruine dochter. Vader van deze schat is Imposantos.
Major Cornet Gold ook weer lekker naar buiten.
30-04-2019.
Vandaag zijn de dames Ma jolie v. Johnson en Malaika v. Dream Boy weer naar buiten gegaan. Het weideseizoen is ook voor hun begonnen.
Niks geen jaarling naarling. Filmpje ontvangen van de eigenaren van Neala Balia v. Nestor de Mariposa x L 'Esprit en vriendinnetje. Ze zijn toch prachtig.
Merrie met de meeste Grand-Prix nakomelingen op de website van het KWPN. Zo gaaf want wie wordt er beschreven met niet 1 niet 2 maar 3 nakomelingen die in de Grand Prix uitkomen. Wendelien en laat dat nu de moeder van onze Spirea en de grootmoeder van onze Ma jolie zijn. Wat een presterende genen in de moederlijn van deze merries.
11-05-2019.
Onze Lumipyri (Laura)v. Lauries Crusador xx heeft het leven geschonken aan een prachtig hengstveulen. Vader van deze mooie hengst is Dante's Junior. Moeder en zoon maken het goed.
Berichtje en foto´s ontvangen van de eigenaar van Mundo Diamando. Alles in orde hij loopt met vrienden lekker buiten. Knappe jonge man deze Glamourdale x Lauries Crusador xx.
We hebben onze Dante´s Dreamdate op WFFS laten testen. Helemaal blij onze Dante´s Junior zoon is WFFS vrij.
23-07-2019
CK de Wolden, een hele leuke dag voor ons als kleine fokker. Deze dag worden we niet 1 maar zelfs 2 keer gehuldigd als fokker van een prestatie merrie.
Ten eerste onze Nacré, gestorven maar nog altijd in ons hart. Gelukkig zijn we nog in het bezit van haar dochter Fifi Gold en de kleinzoon van Nacré Major Cornet Gold.Bron KWPN
Bron KWPN
Ubalia deze Koriander x Notaris dochter uit de Balia stam, hebben we als veulen verkocht aan Stal Retto. Hier is ze de fokkerij in gegaan. Dit heeft ze wel heel goed gedaan ook voor haar het prestatie predicaat. Filmpjes van twee van haar kinderen staan op deze pagina iets verder naar beneden.
08-09-2019
De berichtjes stromen binnen, de nakomelingen van Laura (Lumipyri) doen goed hun best.
- De oudste Golden Gift Bretton Woods x Lauries Crusador xx heeft zijn eerst punten in de ZZL binnen. En dat niet alleen, de tweede proef gewonnen met 218.5 punten.
- Jay Jay Netto x Lauries Crusador xx grote kerel geworden. Onder het zadel en er wordt druk geoefend, op naar de dressuurring in de toekomst.
-Kyani Glamourdale x Lauries Crusador xx ook zij is onder het zadel en heeft haar eerste oefenparcours in de B achter de rug. Als het voor het echie was geweest waren het drie winstpunten geweest.

Blije trotse eigenaren en amazones. Dat doet ons goed als fokker van deze paarden.
Begin oktober 2019.
Mundo Diamando v. Glamourdale x St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx als veulen verkocht en nu hebben we het fijne bericht ontvangen van zijn eigenaar, Mundo is geröntgend incluis hals en rug. Hij is tip top in orde. Gewoon een geweldig bericht. Voor zowel zijn eigenaar als voor ons als fokker.
11-10-2019.
Kippenvel. Onze Ebalia-M behaald haar Ster predikaat. En wat deed ze het ongelofelijk goed. Gaan, kijken, techniek, bascule, uitklappen, bukken noem maar op. Ze heeft zo haar best gedaan, dit resulteerde dan ook in een cijferlijst waar we trots op zijn. Galop 75 punten, vermogen 75 punten, reflexen 80 punten,en techniek zelfs 85!! punten. Tevens een lovend commentaar van de jury. En verschijnen op Horses.nl als ook op de Kwpn website bij de uitgelichte paarden ( waar de beste paarden van die dag genoemd worden ) Helemaal super !! Op dat moment totaal niet aan gedacht. Maar jeetje ook nog een uitnodiging voor de CK J.
Na deze geweldige middag huiswaarts gekeerd, Ebalia-M loopt overdag weer lekker in de wei. We gaan nu uitzien naar haar veulen in 2020. Ze is drachtig van de top hengst Eldorado van de Zeshoek TN. Dat haar veulen maar gezond geboren mag worden.
Bron KWPN
De pagina verwachte veulens is klaar.

We verwachten zes veulens in 2020. Benieuwd ?? Neem dan een kijkje.