Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Nieuws van 2016
Nieuws van 2017
Nieuws van 2018
wim_en_jenette_meijerink is onze instagram naam.

We zullen proberen regelmatig foto's te plaatsen. Als de veulentjes geboren zijn zal dat geen problemen opleveren.
Nieuws van 2019
De pagina verwachte veulens is klaar.

We verwachten zes veulens in 2020. Benieuwd ?? Neem dan een kijkje.
Een kleine terugblik op 2019.

Een hengstveulen geboren met als vader Dante's Junior. Dante's een veelbelovende jonge hengst die veel te vroeg is gestorven.
Twee merrieveulens geboren beide hebben als vader de zwarte hengst Imposantos. En wat die hengst presteert onder Bart Veeze dat is fenomenaal. Zelfs een ‘hattrick’ voor Bart Veeze en Imposantos, ze winnen drie keer de KWPN hengstencompetitie de laatste keer in de klasse Z.

Orphea Orlaith met als vader Imposanos is de eerste winnaar van de KWPN veulenfoto winactie. Gewoon leuk!

Gehuldigd door het KWPN voor het fokken van niet 1 maar 2 prestatie merries.

Ebalia-M v. L'Esprit behaald haar Ster predikaat met op techniek zelfs 85 punten.

Major Cornet Gold v. Cornet Obolensky x Stakkato Gold x Libero H niet door naar de tweede bezichtiging. Niet opmdat hij niet goed sprong. Welnee, alleen omdat zijn stokmaat op dat moment 1.62 was. Hij moest meer maat en formaat hebben. Jammer maar dat is een kwestie van tijd.
Een kleine vooruitblik.

Zes veulentjes verwacht. De hengstenkeuze is zo groot. We zijn dan ook enorm blij dat we gekozen hebben voor de volgende dressuurhengsten.

Cadeaurijke drachtig van de Totilas nakomeling Total Hope OLD (Totilas x Don Schufro) Hij en Isabel Freese winnen de Nürnberger Burg- Pokal rubriek met een eindresultaat van 79, 220% ! TOP

Lumipyri en Donna drachtig van Jameson RS2 v. Blue Hors Zack. Die hengst, kippenvel. Wat een prachtig paard en presteren dat hij doet onder Marieke van der Putten. De absolute winnaar van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur te Zuidbroek in de klasse M.

Spirea drachtig van Kjento v. Negro, De top 3 plaatsen van de hengstencompetitie in de klasse L liggen heel dicht bij elkaar. Kjento neemt de leiding in het tussenklassement na drie shows, dat blijft nog wel even spannend. De grote finale vindt plaats tijdens de KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch op zaterdag 1 februari. Kom op Charlotte Fry en Kjento. Ga ervoor !!!

Maar tjonge wat doen ze het goééééd! Je kunt het Martien van Chateau Meiland bijna horen zeggen.

Horse of the Year-verkiezing 2019. En de winnaar is !!! Vader van Ma jolie, GLOCK’s Johnson TN. Johnson TN niet alleen Horse of the Year maar ook een prachtige tweede plaats op de WBFSH-stamboekranking Sire Ranking. Johnson TN moet alleen zijn inmiddels overleden vader Jazz voor zich dulden. Prestatie paarden zijn het. En dit alles in onze Ma jolie. Van moeders kant de beroemde Otrichta / Zinni van Wittestein dynastie.
Moeder Spirea, en naaste familieleden van Ma jolie op (bron) Horsetelex.
Knappe Bret zoals zijn amazone/eigenaresse hem noemt. Wat is hij uitgegroeid tot een prachtig paard. Inmiddels hebben ze samen de overstap gemaakt naar de ZZ Zwaar. Trots op Golden Gift (Bretje). Zoon van Bretton Woods en onze St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx.
12 maart. Ons eerste veulen is geboren. Een prachtig merrie veulen v. Total Hope x Ster Prok Cadeaurijke v. Tolando.
24 maart. Ons tweede veulen is geboren. Een sterk bruin merrieveulen v. Chacfly x Stakkato Gold x Libero-H.
Spannende tijden breken aan voor onze 3 jarige merries en voor ons. Ze gaan in training en worden zadelmak gemaakt. Echt onvoorstelbaar er is alle tijd genomen en wat gaat het toch nog snel. Beide zijn al onder het zadel. Zo prachtig om te zien.
Verrassing.
Fotoshoot, en wat was er geregeld. Onze Malaika en Ma jolie waren ook op de foto gezet. Tjonge zo blij mee, wat een TOP foto.
30 april. Ze was nog lang niet aan de beurt. Veertien dagen voor de uitgetelde datum is ze geboren. En wat is ze mooi dit Eldorado van de Zeshoek TN meisje.
9 Mei was het zover Laura zou gaan bevallen.In de tot nu toe mooiste nacht van 2020 is hij geboren. Een hengstveulen van Jameson RS2 en onze St. Pr. St. Lumipyri (Laura) v. Lauries Crusador xx. Een hengstveulen met mega lange benen en 4 witte sokjes.
15 Mei onze Donna gaat een veulentje krijgen. En wat voor één !! Een prachtig zwart hengstveulen van Jameson RS2. Wederom een hengstveulen met heerlijk lange benen en achter witte sokjes. Jameson RS2 je maakt ze mooi.
Terug naar actueel
19 mei. We zijn compleet. Ons laatste veulen van 2020 is geboren. Ook dit is een hengstveulen. Vader van dit veulen is Kjento. Moeder van dit knappe hengstveulen is Spirea v. Ulft. Een vlotte bevalling, moeder en zoon maken het goed.
Pakize-rijke geselecteerd voor de Grand Prix Sales. Wat een eer. Foto gemaakt door topfotografe Esmee van Gijtenbeek. Op Pakize haar eigen pagina foto's en filmpjes vanaf haar geboorte.
Wat een resultaat. IBOP en stamboekopname in Sonnega. Onze twee 3 jarige merries als onbeleerde veulenboek merries aangeleverd bij Stal Laarakkers. Dan gaat het spannend worden. Af en toe een berichtje en een bezoekje, alles gaat goed we zitten op schema. Pffff heel fijn. Maar op 2 juli dan moet het gebeuren. Ze staan er TOP voor. Ma jolie v. Johnson TN bijt het spits af. Ze gaat goed heel goed, geslaagd. Dat is 1. Dan komt Malaika in de baan. Ook dit gaat super. Geslaagd. Geweldig twee IBOP merries, geslaagd met geweldige cijfers. Waaronder een 8  voor het belangrijke onderdeel rijdbaarhied en bewerkbaarheid. Het zijn erg fijne paarden gebleken onder het zadel om te trainen en te rijden.

Uiteindelijk mochten we huiswaarts keren met:

Ma jolie v. Johnson TN x Ulft Ster D-OC IBOP.
Malaika v. Dream Boy x Negro Elite D-CO IBOP.
Wat een geweldige start, juli 2020. De dressuur wedstijden hebben toch een aanzienlijke tijd stil gelegen i.v.m. het Corona virus. En dan zo'n begin, dubbele winst in de ZZ-Zwaar voor Monique met Golden Gift zoon van Bretton Woods en onze Lumipiry. En dat niet alleen beiden in de spotlights in de Hoefslag.
Ignado-rijk gestart. Direct in de Z2, ja hoor, waarom niet. Marije en Ignado-rijk zetten een geweldige score neer van 70 %.
YES, wat ongelooflijk trots op Golden Gift hij is inmiddels een LT paard, # proudbreeder.
Grote meisjes tijd aangebroken voor ons Pakize-rijke. Deze prachtige zwarte Total Hope x Tolando dame is gespeend.
Hoe speciaal is dit. We hebben hem mogen ontmoeten vader van onze 2 Jameson RS2 hengstveulens. Prachtige kerels zijn het onze Puik v. Jameson RS2 x Lauries Crusador xx en Patron v. Jameson RS2 x Destano. Welverdiende dikke zoen voor Jameson RS2.