Fokmerrie Lumipyri.

Lumipyri is een hoog in het bloed staande fokmerrie die het elitepredicaat Staats premie stute heeft verdiend, ze stamt af van de uitzonderlijke volbloed hengst Lauries Crusador xx die elke dressuurfokker graag in de afstamming ziet. Deze hengst was in 2006 Hannoveraner hengst van het jaar en heeft al meer dan 70 goedgekeurde zonen en 182 Staats premie stuten gebracht. Grootmoeder Wenza komt voort uit de 'golden cross' van Wenzel x Shoghun xx die onder meer de Grand Prix -crack en fokhengst Lancet opleverde. Ook de legendarische Walk on Top van Louise Nathorst was een nakomeling van Wenzel 1. Uit deze vertakking van de Hannoveraanse stam 776 komt de goedgekeurde hengst Laibach en zijn al twee paarden via de PSI eliteveiling van sportpaarden verkocht. Tevens komt uit moeder Wenza het Grand Prix paard What A Feeling [v. Weltmeyer].
Fokmerrie Cadeaurijke.

Cadeaurijke ( NL merrielijn 35 ) Is een dochter van de Elite Dubbel Preferente Prestatie merrie Elvira v. Ulft. (beschreven bij  informatie over de moeder Elvira en de moederlijn).Cadeautje is in 2010 Ster geworden. Cadeautjes vader is de PSG hengst Tolando die een goedgekeurde zoon heeft in Oldenburg n.l. Tokio Tolando x Akzent 2. Zowel zijn moeder Narina als tante Marina staan beide hoog op de ranglijst van de best verervende dressuurmerries in Nederland.
Het wereld beroemde dressuurpaard Ideall (Doruto x Eufraat) die meerdere malen Olympisch en wereldkampioen werd onder J Hinneman komt eveneens uit de  moederlijn van Tolando. Dat Tolando nakomelingen geeft die op het allerhoogste niveau kunnen presteren bewijst hij met de GP merrie Badinda Altena die voor Frankrijk onder Pierre Volla deel heeft genomen aan de Olympische Spelen 2016 te Rio. Verder uit deze moederlijn tweevoudig Pavo Cup winnaar en toptalent Imposantos.

Nakomelingen Lumipyri
Nakomelingen Cadeaurijke
Informatie over de moeder Elvira en de moederlijn
Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Fokmerries :
Fokmerrie Spirea

Spirea is een Ster, Sport Dressuur,Prok Preferente merrie.
Ze komt uit de imposante Zinni van Wittensteijn-dressuurdynastie / Otrichta-stam.
Ze liep onder niemand minder dan Marian Dorresteijn naar het niveau Z2.
Naast haar sportcarrière kreeg ze tot nu toe 6 nakomelingen.
Haar twee oudste dochters Enjolien en Gravin zijn beide Elite IBOP Dressuur en NMK merries.
Haar volle broer het Grand Prix paard Habibi was UTV-kampioen, en tweevoudig Europees kampioen bij de jeugd met Marlies van Baalen.
Tevens is Spirea de halfzus van de Grand-Prix dressuurpaarden Finesse en Graffitti.
Maar liefst veertien Grand Prix paarden en vele goedgekeurde hengsten zijn uit deze stam voortgekomen.

Haar moeder Wendelien is een Keur Preferente Prestatie Sport Dressuur merrie.
Wendelien is een fenomenale fokmerrie gebleken.
Ze gaf zeven Z1 / Z2 paarden.
Ze gaf drie Grand Prix paarden.
Ze gaf een aangewezen hengst.
Daarmee is ze maar liefst 3 maal preferent en 3 maal prestatie.

Haar overgrootmoeder is de beroemde Zinni van Wittestein.
Uit deze lijn zijn o.a. de KWPN-hengsten Inspekteur, Ivoor, Dorado en Galandro voortgekomen.

Nakomelingen Spirea
Informatie over de moeder Wendelien en de moederlijn
De fokwaarden 2016/2017 zijn gepubliceerd. En wat blijkt, zowel de IDS als Horses vermelden dat de vader van onze Ster Prok fokmerrie Cadeaurijke Tolando aanzienlijk is gestegen.
Fokmerrie Ebalia-M.

Ebalia-M is in het bezit van het Ster en D-OC predikaat en komt uit de bekende Balia stam.
Haar moeder is de Elite Preferente Prestatie merrie Ebalia-W. Zij is een volle zus van de moeder van de hengst Hamlet. Ebalia-W is ook de grootmoeder van de goedgekeurde dressuurhengst Wonderboy die furore heeft gemaakt onder Laurens van Lieren, Wonderboy is ook al goedgekeurd voor Oldenburg. De Balia stam leverde talrijke goede sport-en fokpaarden, waaronder Pybalia die 2 maal deelnam aan de Olympische Spelen onder Philip Guerdat voor Zwitseland (1984 en 1988), en Ned. Kamp. elite en keurmerries Sybalia vader Flemmingh. Ebalia-W haalde op 13 jarige leeftijd probleemloos het certificaat PROK (elite).

De Balia stam leverde opmerkelijke resultaten o.a.
               - Olympisch kampioen Hickstead vader Hamlet.
               - Wereld kampioen 7 jarige springpaarden Ubalia.
               - Nederlands kampioen 3 jarige springpaarden Abalia.
               - Volle zus C'est Bon Balia is de moeder van Habitat BP.
       

Informatie over de moeder Ebalia-W en de moederlijn
Nakomelingen Ebalia M
Spirea drachtig van de hengst Kjento voor 2020
Ebalia-M drachtig van de hengst Eldorado van de Zeshoek voor 2020
Lumipyri drachtig van de hengst Jameson RS2 voor 2020
Fokmerrie Fifi Gold.

Fifi is een nakomeling van de Preferente Prok Prestatie fokmerrie Nacré vader de legendarische Libero-H. Fifi zelf is een Elite EPTM Sport springen Internationaal 1.30 merrie. Haar vader Stakkato Gold kreeg bij zijn goedkeuring meerdere keren het maximale cijfer 10 !!! voor zijn springaanleg. Stakkato Gold is zeer succesvol geweest onder Jan Sprehe in de klasse S*** springen.  Als vererver laat hij ook al zijn sporen na, hij gaf reeds meerdere goedgekeurde zonen bij verschillende stamboeken waaronder de in 2013 Zangersheide goedgekeurde hengst Solid Gold. Daarnaast geeft hij sportpaarden die al op jonge leeftijd op zeer hoog niveau presteren, zo had hij meerdere nakomelingen die zich kwalificeerden voor het Bundeschampionat. Hij staat inmiddels nummer 1 op de Duitse springindex met 169 punten en heeft zelfs zijn vader Stakkato overtroffen (die 10 jaar op nummer 1 heeft gestaan). In 2015 kreeg Stakkato Gold in Hannover de eervolle titel hengst van het jaar 2015.
Auf dem Weg zum Stempelhengst.

Informatie over de moeder Nacré en de moederlijn
Nakomeling Fifi Gold
Fifi Gold drachtig van de hengst Chacfly voor 2020
Fokmerrie Donna Lady.

Donna Lady onze vos merrie die opgenomen is in het Hannoveraanse HBST en het Nederlandse PROK certificaat heeft. De dame waarbij we vanaf haar geboorte met bewondering naar keken. Altijd weer die draf voor goed wegzetten en achter eronder !! Haar vader Destano inmiddels een Grand Prix hengst. Verder in haar pedigree o.a de Grand Prix grootheden Desperados, De Niro, Donnerhall, Donnerwetter, Farewel lll, Fidermark, en de Westfaalse stempelhengst Florestan.Van de site van gestut Sprehe:

De Niro - Desperados FRH - Destano: Das sind Verträge mit Generationen! Destano präsentiert sich großformatig in modernster Silhouette, korrekt mit bestem Interieur. Locker-dynamisch setzt er sich in Szene, erstklassig hinsichtlich seines Grundgangartenvortrags mit erwartungsgemäß höchsten Rittigkeitswerten, stets mit viel Übersicht und Lerneifer. Er hat parallel zu starker Frequentierung als Vererber auch Dressurprüfungen bis Intermédiaire I gewonnen und ist bis Grand Prix gefördert. 2016 siegte er unter Sabine Rüben beim Turnier in Neu-Anspach an der Wintermühle in einer Dressurprüfung der Klasse S und im St. Georges Special wurden die Beiden ausgezeichnete Dritte. Auch in Schiffdorf-Geestenseth waren sie überaus erfolgreich unterwegs und siegten in der Dressurprüfung Klasse S wie auch im St. Georges Special.

Destano war 2011 Ia -Hauptprämiensieger der Oldenburger Hengsttage in Vechta. Nach Auswertung von Eigenleistung, Bewertung des ersten Fohlenjahrgangs und aktuellem Erscheinungsbild deklarierte ihn die Körkommission zur absoluten „Nummer Eins“ der viereinhalbjährigen Hengste in einem starken Hengstjahrgang mit zahlreichen Debütantenvätern.
Donna drachtig van de hengst Jameson RS2 voor 2020
Cadeaurijke drachtig van de hengst Total Hope voor 2020
Ster
Prestatie
Nakomelingen Donna
Onze merries zijn drachtig.
Dat de verwachte veulens maar gezond geboren mogen worden. Nieuwsgierig kijken we naar ze uit.