Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Te volgen onder de naam wim_en_jenette_meijerink
Daar is ze dan. Ons eerste veulentje van 2024 v. Chaccothage Blue PS x L'Esprit x Notaris. Een prachtig meisje die de naam Uforia Balia heeft gekregen.
Weken, maanden voorafgaand aan de geboorte zo onwijs veel regen gehad. Dat we dachten ongeboren veulentje blijf nog maar even zitten waar je zit. Het is zo onzettend nat bij ons in de wei en uberhaupt overal!
Nou de timing was in orde. De eerste dag eventjes buiten de benen strekken maar de tweede dag in Uforia haar leven kon ze zelfs al in de bak. Ze heeft heerlijk gespeelt. Van moeder Ebalia-M mag ze nog niet alleen op pad, die had het dus druk.
Hoppa drie dagen jong. Hupsen dat het een lieve lust is.
Het mooie van een veulentje fokken. Als ze gezond zijn en komen dan zo onbevangen naar je toe. Dat zijn de geluks momenten.
18 mei is ons tweede veulen geboren. Een hengstveulen v. Frankie Lee. Aangezien het weer prima is en we beiden vrij zijn besluiten we om de stap maar te wagen om de twee merries met veulens bij elkaar in de wei te doen. Altijd een spannend moment. En dan is er eentje zo super enthousiast (Uforia Balia ) dat die gelijk op haar toekomstig speelkameraadje afrent. JAAAAAA maar dan is er moeder Malaika. Die gaat dat echt nog niet goed vinden. Uforia dame je bent nog klein maar haar hart is al groot. Pfff laat zich niet zonder slag of stoot weg jagen.
No scope, no hope.