Stal Meijerink
Kwaliteit telt
In de nacht van 30 maart is ons eerste veulen van dit jaar geboren. Het is een prachtige zwart/bruine hengst geworden die de naam IL Divo heeft gekregen. Zijn moeder is de Staats Premie merrie Lumipyri en zijn vader de hengst Desperado.
Het weer is fris maar zodra het maar even kan gaat IL Divo met zijn moeder naar buiten om de benen te strekken.
Aantal weekjes oud en lekker in de wei.
Il Divo zit lekker in zijn vel en groeit voorspoedig op.
Wat voor Nederland een bijzondere dag zal worden i.v.m de laatste koninginnedag op 30 april is voor ons al op een zeer speciale manier begonnen. Vannacht is het veulen van onze Libero-H merrie Nacré geboren. Haar vader is Arezzo VDL. Ze heeft de naam Idola Queen gekregen.
Idola Queen een paar daagjes oud. Het zonnetje schijnt lekker met moeder buiten in de bak.
En dan is het ook voor Idola Queen zover dat ze de grote wei in gaat met haar moeder.
Vrolijk en speels gaat ze door het leven.
Het is even dringen in de bak met twee veulens kort op elkaar. Idola Queen is vrij vlot het land in gegaan. De bak is nu even het terrein van Ignado-rijk en zijn moeder.
Dan gaat ook Ignado-rijk de dag aanbreken uit de bak en het land in. Beetje spannend dat wel hoe gaan de andere merries met veulens reageren.
We zien hem opgroeien dit gaat een grote imposante hengst worden.
Ignado-rijk is geselecteerd voor de veulenveiling te Dronten. Op naar de foto video dag ter voorbereiding van de catalogus.
De dag van de veiling. Spannend hoe zal het gaan. Geen probleem Ignado-rijk doet zoals we thuis zo vaak hebben gezien. Gaan met opwaartse beweging.
15 mei ons laatste veulen van 2013 is geboren. Deze keer een vos merrie. Ze is geheeld Duits gefokt haar vader is Destano een jonge Desperados. Moeder is First Dutch Lady een Farewell 3 x Lauries Crusador xx merrie. Ze krijgt de naam Donna en is Lady's eerste veulen.
Donna 1 dag oud en naar buiten. Vol verbazing gekeken deze bewegingen, helemaal blij mee.
Ook Donna komt er niet onderuit er wordt toch af en toe even een foto van haar gemaakt.
Aangezien Donna Duits gefokt is moest ze opgenomen worden in het Hannoveraanse verband. Ze werdt gechipt en ook nog gebrand. Tevens was er een fohlen schau. Ze heeft het klaar gekregen, alhoewel ze 1 van de jongste veulens was kreeg ze applaus van het Duitse publiek. En mocht ze in de kampioensring verschijnen.
4 mei wordt Ignado-rijk geboren. Zoon van Dream Boy en Cadeaurijke.
Veulens foals 2013

Donna 06-05-2014 zomaar, toen de wintervacht verdwenen was stond daar een hele chique dame.
Naar fokmerries
To mares
Naar veulens / to foals