Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Ons eerste veulen van dit jaar is geboren. Het is een prachtige zwart/bruine hengst geworden die de naam IL Divo heeft gekregen. Zijn moeder is de Staats Premie merrie Lumipyri en zijn vader de hengst Desperado.
Hij is dan wel als eerste geboren en het is fris. Maar zodra het maar even kan gaat IL Divo met zijn moeder naar buiten om de benen te strekken en spelen. Goed voor de ontwikkeling.
Aantal weekjes oud en lekker in de wei.
Il Divo zit lekker in zijn vel en groeit voorspoedig op.
Wat voor Nederland een bijzondere dag zal worden i.v.m de laatste koninginnedag op 30 april is voor ons al op een zeer speciale manier begonnen. Vannacht is ons tweede veulen geboren het veulen van onze Libero-H merrie Nacré. Haar vader is Arezzo VDL. Ze heeft de naam Idola Queen gekregen.
Idola Queen een paar daagjes oud. Het zonnetje schijnt lekker met moeder buiten in de bak.
En dan is het ook voor Idola Queen zover dat ze de grote wei in gaat met haar moeder.
Vrolijk en speels gaat ze door het leven.
Twee veulen kort na elkaar geboren. Dringen geblazen in de bak. Idola Queen is dan ook vrij vlot het land in gegaan. De bak is nu even het terrein van Ignado-rijk en zijn moeder.
Dan gaat ook Ignado-rijk de dag aanbreken uit de bak en het land in. Beetje spannend dat wel hoe gaan de andere merries met veulens reageren.
We zien hem opgroeien dit gaat een grote imposante hengst worden.
Ignado-rijk is geselecteerd voor de veulenveiling te Dronten. Op naar de foto video dag ter voorbereiding van de catalogus.
Als derde veulen geboren en nu is de dag van de veiling aangebroken. Spannend hoe zal het gaan. Geen probleem Ignado-rijk doet zoals we thuis zo vaak hebben gezien. Gaan met opwaartse beweging.
Ons laatste veulen van 2013 is geboren. Deze keer een vos merrie. Ze is geheeld Duits gefokt haar vader is Destano een jonge Desperados. Moeder is First Dutch Lady een Farewell 3 x Lauries Crusador xx merrie. Ze krijgt de naam Donna en is Lady's eerste veulen. En jee wat kan die gaan. Wat een ondertreden. Toppetje in de dop.
Als laatste geboren dit jaar. Donna 1 dag oud en naar buiten. Vol verbazing gekeken deze bewegingen, helemaal blij mee. Trots op dit meisje.
Ook Donna komt er niet onderuit er wordt toch af en toe even een foto van haar gemaakt.
Aangezien Donna Duits gefokt is moest ze opgenomen worden in het Hannoveraanse verband. Ze werdt gechipt en ook nog gebrand. Tevens was er een fohlen schau. Ze heeft het klaar gekregen, alhoewel ze 1 van de jongste veulens was kreeg ze applaus van het Duitse publiek. En mocht ze in de kampioensring verschijnen.
Ons derde veulen is geboren een prachtig kereltje met een mooie vos kleur, 4 mei is Ignado-rijk zijn geboortedag. Zoon van Dream Boy en Cadeaurijke.
Veulens foals 2013

Donna 06-05-2014 zomaar, toen de wintervacht verdwenen was stond daar een hele chique dame.
Naar fokmerries
To mares
Naar veulens / to foals