Stal Meijerink
Kwaliteit telt
24-03-2019
Daar is ze dan een prachtig zwart merrieveulen van de hengst Imposantos en moeder Donna v. Destano. Twee weken na de uitgetelde datum kwam ze ter wereld. Zeer spannend voor ons allemaal, Donna zou voor het eerst moeder worden. Alle eerdere bezorgdheden bleken totaal overbodig. Na de geboorte direct hinniken naar haar kind, snuffelen en schoon likken. Ze blijkt een voorbeeldige moeder te zijn.
Ze heeft de naam Orphea Orlaith gekregen. Ze is zwart heeft een kolletje, achter twee witte sokjes en voor beide kroonranden een beetje wit. Als je iets kon wensen zou dit wel heel erg in de buurt komen.
Het weer is goed en wat doe je dan? Ja natuurlijk moeder en dochter lekker naar buiten. Ook maar even een filmpje maken al is ze nog geen dag op de aarde. Nou nou dametje dat lijkt goed. Hupsekee voor moeder aan en daar gaat ze.
Wim een onder onsje met zowel dochter als moeder. En daar staat me toch een trotse moeder. Mag hoor Donna je hebt een prachtig kind.
The lady in black. We genieten van jou. In de draf het achterbeen al mooi onder de massa. De opwaartse galop hebben we al gezien maar ook kun je je al lang maken. En dan ben je er nog maar drie dagen,
Stroom op het draadje. Ook Orphea moet leren om daar af te blijven.
Een week oud vrolijk, dartelen, spelen en rennen. En moeder Donna, tja die heeft het op die manier mega druk.
Nou ja veer genoeg ???
We staan met een glimlach naar haar te kijken, nog zo jong en nu is de schoft al aanwezig. Meisje daar ga je, achter eronder en voor wauw wat een heerlijke lossigheid,
Loopt goed af J
Twee weekjes oud. De wereld van ons Imposantos veulen wordt stuk bij beetje groter en groter. Ze mag in de wei.
Ze heeft plezier. Het is een vrolijk opgewekt veulen.
Tijd gaat snel. Orphea bijna 3 weken. Elegant en stoer.
Hoppa meisje dat is mooi. Links en rechts en van de zijkant. Tantje elegantje.
Moeder Donna even niet vergeten. Orphea is haar eerste veulen. Ze doet het super.
En dan toch maar even stoer lopen te zijn.
Hoe gaaf wil je het hebben. En van onze Facebook vrienden schreef een berichtje aan meerdere eigenaren van een Imposantos veulen waaronder wij. Of het ons niet leuk leek om mee te doen aan de KWPN win-actie. Ja natuurlijk doen we mee. En wie sleept de prijs in de wacht onze Orphea Orlaith en dat uit zoveel inzendigen CC. Toppertje, ze heeft de primeur. De allereerste Imposantos nakomeling die in de prijzen valt.% #proudkwpnbreeder
Daar staat ze dan de winnaar, trots te zijn. Met toch wel een beetje een air aan de kont. Vandaag mag het Orphea daarna gaan we weer over tot de orde van de dag.
Naar veulens / to foals
Op de Facebook pagina van het KWPN en uitgelicht op de website van het KWPN. Trotse fokker Jõ.
Orphea vijf weken is ze al. Nog steeds mag ze niet alleen op pad. Bezorgde moeder Donna probeert haar zoveel mogelijk af te schermen. Ze moest dan ook even aan het touw anders hadden we deze foto's nooit kunnen maken.
Zelfs van achteren ben je mooi.
Wauw wauw wauw. Je wint aan kracht en wordt beter en beter. Imposantos power, dancing queen.
CC JJ
Yes yes heb mijn 1/2 zusje gezien. Nog even wachten dan samen spelen.
Orphea 6 weken. Ze doet het geweldig, groeit als kool. Gaat beslist geen kleintje blijven, stokmaatje rond de 1.70 moet toch lukken.
Orphea we zien het je doen. Prachtig opwaarts draven. Je probeert het te verbergen dan achter je moeder dan achter een hek. Wacht maar dit blijft je niet lukken. Ga van jou die super foto maken.
Eind juni begin juli.
Orphea Orphea wat ga jij een power beestje worden.
Een flinke regenbui. Paardjes allemaal nat. Kunnen we mooi zien hoe ze eruit gaan zien als veulenhaar verdwenen is. Hoofdje van Orphea is al mooi glad nu de rest nog. En mooi zo, je kunt nooit te vroeg beginnen met dressuur oefeningen . ( natuurlijke aanleg J )
Poeh meisje. Je kunt extra stappen. En hoe ouder jij wordt des te krachtiger. Zo benieuwd naar jou onder het zadel over een paar jaar.
Half augustus 2019.
En daar gaat ze weer. Zou het dan toch in de genen zitten. Op het filmpje je moeder. Wel Prok goedgekeurd maar nooit in de sport uit kunnen brengen door een blessure op jonge leeftijd. Maar ondanks dat toch super lopen. Of zouden dan toch jouw vader Grand Prix Destano en voorvaderen Grand Prix Desperados, Grand Prix De Niro, Grand Prix Donnerhall, Grand Prix Donnerwetter, Grand Prix Farewell 3, Grand Prix Fidermark er ook nog een schepje erboven op doen?
Je moeder is gek op jou. Nou meid daarin staat ze niet alleen.