Stal Meijerink

De naam die ons hengstveulen heeft gekregen is Mundo Diamando.

We hebben toch wel een tijdje geduld moeten hebben. Moeder Laura was 17 dagen over de telling. Een prachtige nacht van 1 naar 2 april, buiten geboren. Snel in de benen gelijk drinken. En daarna heerlijk in de stal.


De eerste dag van Mundo Diamando zijn leven. Hij heeft het getroffen de zon schijnt. De eerste drafpasjes hebben we al gezien. En wat heeft hij een mooie lange hals, lange benen en maat. Echt een dressuurmodel !!
Veulens genieten ook van het mooie weer. Een rondje zonnebaden hoort erbij.
Drie dagen oud Mundo Diamando mag de wei in. Ondanks die super lange benen die nog niet geheel onder controle zijn laat hij toch al drafpasjes zien. Veel eerste indrukken opgedaan. Als je dan s'avonds weer de stal ingaat dan is het maar even. Liggen en slapen.
Naar veulens / to foals
Dag 4 in Mundo Diamando's leven.
Een lekkere wakkere kerel. Met een mooie kijk erop.
Ohhh hoe krijg je het voor elkaar. Dressuur hengst in de dop.
Tja en als je dan al 4 dagen oud bent dan wil je dat weten ook. Beetje beginnen mama te plagen je bent hengst of je bent het niet. Maar jongetje kijk uit. Je moeder heeft meerdere zonen gehad. Die weet hoe dat werkt. Als het te gek gaat worden pakt ze je even bij je oortjes.
Mundo Diamando prachtige jonge man met lange benen. Halster mak en loopt in de wei met Major Cornet Gold. Alhoewel Major een stukje ouder is laat Mundo zich niet op de kop zitten. Kom maar op.......
Mundo weer thuis we hebben hem even moeten missen was met moeder bij de hengstenhouder.
Mundo Diamando 1 maand oud. Voor lekker ruim wegzetten en achter eronder !!
Mundo Diamando hij is inmiddels 7 weken. Wat is het een fijn veulen. Mams al een lekker glad huidje nu jij nog Mundo !
Spelende hengsten.
Als de avond valt en het is overdag warm geweest. Dan gaan de jongens s'avonds een tijdje spelen met elkaar. Hoppa met de wind in de manen en stoeien geblazen. Machtig mooi om te zien.
O jeetje.
Mundo Diamando alweer 2 1/2 maand oud. Hij doet het goed. Dikke kameraden met Major. Ze spelen en ravotten wat af met elkaar.
De hengsten manieren zijn er ook nog. Maar goed dat je zo'n lieve moeder hebt anders was je best een beetje gevaarlijk bezig Mundo.
Zo zo mannetje wat ben jij van plan. Er loopt dan wel zo'n zwart in de wegloop paard. Maar je bewegingen zijn toch vast gelegd en wat gaat dat goed !
Een dressuurveulen Mundo Diamando en springveulen Major Cornet Gold onze oudste twee veulens. Prachtige jonge kerels!
Tijdens het spelen heeft Mundo opeens aandacht voor iets anders. Dan denken wij waar kijkt hij toch naar ? Dan zien we het, de koeien van de buurman die naar buiten gaan. Een beeld van alle dagen zo gewoon zo normaal. Maar dat is eigenlijk best speciaal. Bedankt Mundo je hebt ons even weer laten kijken.
Ha ha Mundo, stoere vent, betrapt !!. Sta je samen met mams op stal. Ga je toch heel even dicht tegen haar aan staan te knuffelen.
In de avond uren. Helemaal nat. Maar pret zat.
Ze zijn werkelijk onvermoeibaar! Manpower.
20-08-2017. De dag dat we Mundo Diamando naar zijn nieuwe eigenaar brengen. Voor zijn moeder en ons een afscheid. Bij zijn nieuwe eigenaar een warm welkom. Dat hij maar een mooie toekomst tegemoet gaat. We hebben inmiddels bericht hij heeft een maatje het gaat goed. Gelukkig toch best weer spannend.
Mundo's vader de hengst Glamourdale.
De geboorte van een veulen. Altijd weer een spannende tijd. De nachtrust schiet er toch weleens bijin. Maar al je dan zo'n hoofdje ziet. Dan weet je waarvoor je het allemaal doet.
Hengsten in de avondzon.
De hengsten spelen in de wei.

Het veulen van Glamourdale en Laura is geboren.