Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Te volgen onder de naam wim_en_jenette_meijerink
Eindelijk drie weken na de uitgetelde datum is hij geboren. Zo lang heeft onze Cadeautje nog nooit over gedragen. Alles een beetje anders dan andere jaren. De nacht voor de geboorte heeft ze de complete stal op de kop gezet. Is gaan liggen wat ze nooit doet. Een lichte ongerustheid is er dan wel. Het zal toch wel goed zijn?
Vrijdag 19 maart overdag, buiten in de bak kwam hij ter wereld. Een machtig mooi mannetje dat de naam Romaggio-Riche heeft gekregen. Een vlotte bevalling. De ongerustheden bleken totaal overbodig. Een gezond hengstveulen. Moeder en zoon maken het goed.
Kerels onder elkaar. Ze lijken elkaar te begrijpen. Hoe het ook zij. Het is een prachtig rassig hengstveulen ons Dimaggio Black mannetje.
Oke, als je staat dan STAAT er ook iemand. Enne veer zat dachten we zo.
Ha ha, je bent leuk.
Romaggio-Riche best optimistisch gestemd met het nemen van zo'n grote hap eten. Kerel met een goede eetlust die al body krijgt.
Een paar dagen met heerlijk weer. Hij mag de wei in en moet er ook aan geloven. Een halstertje om.
Naar veulens
Naar fokmerries
Mooi mannetje. Opwaartse beweging laat je zien.
In de wei laat hij het ook zien, de opwaartse beweging. Maar dan net even anders. Gelukkig heeft hij plezier.
Dat doen ze, veulentjes. Ze veranderen en groeien zo ongeveer als je erbij staat. Wat gaat dat snel.
Dan is het alweer half mei. Romaggio-Riche is inmiddels uit zijn groene halstertje gegroeid. Geen probleem, we hebben veulen halsters in verschillende maten. Zo hoort het gewoon.
Wat gaat het weer snel. Al aan het verharen. Romaggio-riche zal binnenkort weer een glad velletje hebben.
Een warme dag en dan een regenbui. De uitgelezen kans om heerlijk te rennen, spelen en gek te doen. Genot om dit te zien.