Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Het verwachte Cornet Obolensky veulen is geboren.

Geboren op de dag dat zijn moeder uitgeteld was. Zijn aller aller eerste ronde is hij binnen de tijd zullen we maar zeggen. Niet geheel onbelangrijk voor een spring gefokt veulen. Het is een zwart hengstveulen van Cornet Obolensky en Fifi Gold - Elite - Sport Springen - EPTM Springen - Internationaal v. Stakkato Gold x Libero-H. Gezond, mooi aan de maat en een wakkere jonge kerel. Geboorte ging zwaar maar is verder goed verlopen. Moeder Fifi begon hem gelijk schoon te likken en was direct gek met hem.
Hier is hij dan. Het weer is redelijk dus hij mag naar buiten ons Cornetje. En hij heeft een naam gekregen het is Major Cornet Gold geworden.
10 maart. Major Cornet Gold is 10 dagen oud. Eindelijk het zonnetje. Genieten geblazen ook door onze Cornet. Als we heel goed kijken komen er al witte haren door zijn donkere vacht. Ons Cornetje gaat net als zijn vader Cornet Obolensky waarschijnlijk een schimmel worden.
Maandag 13 maart. De eerste keer dat Major de grote wei in gaat. Een spannend moment. We hebben hem al een paar geweldige sprongen zien maken. WAUW. Dus hadden we bedacht een paar uutjes in de bak zodat hij lekker heeft kunnen spelen. Dan zal hij niet zo fit meer zijn en lekker rustig de wei ingaan. Ja ja dan kennen we onze Major nog niet. Die geeft niet op. Zelfs als moeder Fifi probeert hem bij te houden doet hij er nog even een schepje bovenop. En bonk energie.
Hoppa niet alleen de galop zit erop maar ook de draf. Blij met deze jonge kerel.
We kunnen er bijna een apart hoofdstuk van maken. Eten !!
En spelen, spelen spelen. Hoop dat hij snel een vriendje of vriendinnetje krijgt.
Dat vervelende kriebeltje, op een plaats waar je maar moeilijk bij kunt. J
Wat gaat de tijd snel Major Cornet Gold is al 1 maand oud. Een onwijs stoere vent deze hartendief.
Naar veulens / to foals
Major Cornet Gold 2 maanden oud. Een stoere jonge man. Spelen, al aandacht voor de dames, rennen, ravotten gelukkig hij heeft een speelkameraadje hij loopt samen met Mundo Diamando en zijn moeder. Maar Fifi zou Fifi niet zijn die speelt af en toe gewoon mee.
Major twee maanden oud. Als er een vermoeden is van een hengstige merrie moet je dat zeer zeker grondig onderzoeken. Je bent hengst of je bent het niet.
Major 3 maanden oud. Kan wel naar hem blijven kijken, gaat echt niet vervelen. Speciale jonge kerel.

Overdag lekker zonnen en slapen. Tenminste als Mundo dat toelaat.
Maar dan s'avonds als het afkoeld en het al schemerig begint te worden. Dan spelen de veulens zo prachtig met elkaar. En Major je bent spring gefokt ........... Denk niet dat het ooit nodig zal zijn maar een dressuurproef zou je kunnen lopen. De draf zit er in ieder geval ook op.
Een regenbui. Een gaatje in de goot. Fifi een nat hoofd. Major heeft plezier. Bang nee hoor. Gewoon proberen het is warm een lekkere kleine douchebeurt is nooit weg.
Foto - en videodag voor de veulenveiling Starsale 25 augustus 2017. Vroeg op pad. Prima geregeld er waren boxen vrij gemaakt voor de merries met veulens. Een mooie zonnige maar niet te warme dag. een prachtig locatie bij manege Gaasterland in Harich. Een spannend momentje klinische keuring door een dierenarts. (Je weet maar nooit). Gelukkig alles goed, Major een normale hartslag, totaal geen last van stress !!

Pfff daar gaan we. We geven ons Major af aan 1 van de voorbrengers. Ze moeten nog even wachten op een merrie en veulen die gefilmd worden. Dit alles heeft natuurlijk de volledige aandacht van Major.
Dan is het zover ze mogen de baan in. Major is gewoon Major zoals we hem ook thuis kennen. Totaal niet bang gaat hij voor zijn moeder Fifi Gold uit.
Onder het motto kan niet zo goed kiezen zijn het best wel veel foto's gewordenC J .
Slechts een paar rondjes gelopen. Het is klaar. Even wachten en dan nog een foto van Majors hoofd. Prachtig gebaar van de voorbrengster. Ze legt even haar hand op het hoofd van Major.

Zo volop in de zon is het al heel goed te zien Major gaat een schimmel worden.Een dag na de foto- en videodag. Daar gaan ze weer onze twee oudste hengstveulens. Klieren, ouwehoeren, rennen gewoon dikke pret hebben.
Z springen Dalerveen.
Z springen Geesteren.
Moeder Fifi Gold Elite EPTM Springen Sport Springen Internationaal v. Stakkato Gold
De inspecteur zei het al bij het chippen. een echte hengst !!! Nu 6 maanden oud hij blijft die uitstraling houden.
Major zijn allereerste sprongen. Hoppa !!! Yes he can !!!
Door omstandigheden niet naar de Starsale veulenveiling. We hebben een plek gezocht en gevonden. Major met zijn twee nieuwe vriendjes in de opfok. En ja hoor wie is er weer aan het eten. Natuurlijk ons Major JY
Major Cornet Gold met 2 nieuwe vriendjes in de opfok. Het gaat heel erg goed. Geen ruzie alle drie al hun eigen plekje gevonden.
Fifi Gold. Ja natuurlijk mist ze haar zoon Major.
2016 En wederom staat Fifi Gold haar vader Stakkato Gold op de eerste plaats van de Duitse spring index gevolgd door haar grootvader Stakkato.

En op de zevende plaats daar staat ook al de vader van het verwachte veulen van Fifi Gold in 2017 Cornet Obolensky.


Foto's van de vader Major Cornet Gold, Cornet Obolensky.
Alles waar je op kunt hopen als fokker. Een prachtig hengstveulen. Cornetje we zijn blij met jou.
Het eerste hengstveulen van Fifi Gold.
De Cornet Obolensky schuwt het "werk" niet. Actief beestje.
Het Cornet Obolensky veulen Major heeft toch echt wel een hoofdje om verliefd op te worden.
Stakkato Gold x Libero-H