Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Voor iedereen een gezond en gelukkig 2018.
Stakkato Gold van Gestüt Sprehe nummer 1 op de springindex. Wauw wauw vader van onze Fifi Gold. Top prestatie.
Nacré is een prestatie merrie. Een prachtig begin van 2018 voor ons als fokker van Nacré v. Libero-H. Ze is niet meer onder ons maar ze heeft na het predikaat preferent nu ook het predikaat prestatie in de pocket. Geweldig nieuws waar we heel blij mee zijn. Nacré haar genen leven bij ons voort in haar dochter Fifi Gold v. Stakkato Gold en in Fifi's kinderen Kianga Gold (verkocht) v. Grand Slam en Major Cornet Gold v. Cornet Obolensky.
Monique van Stokkom mede-eigenaresse en amazone van Golden Gift zoon van Bretton Woods en onze St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx. Regio kampioenschappen in Noord Holland. Ze plaatsen zich niet alleen. Welnee ze winnen!

17-01-2018
Wat doen ze het wederom goed Marian Dorresteijn met Enjolien, dochter van onze fokmerrie Spirea. Te bedenken dat Enjolien twee veulens heeft gekregen. En dat ze na het moederschap weer in de sport loopt. Kan het halfzusje van Enjolien onze Ma jolie een voorbeeld aan gaan nemen in de toekomst.
J

Bron de Hoefslag
Terug naar actueel
Stakkato Gold vader van Fifi Gold vernoemd in Horse magzine van Gestüt Sprehe.
20-01-2018
Bericht op Facebook van Marian Dorresteijn Enjolien in de winningmood.
En een intervieuw in de Hoefslag. Zoals te lezen is krijgt Enjolien een tijdje pauze. We hopen dat de dochter van onze fokmerrie Spirea over niet al te lange tijd weer in de dressuurring zal verschijnen. Tot zover heeft ze al prachtige resultaten geboekt.
Bron de Hoefslag
Een droomdebuut voor de hengst Dream Boy met Hans Peter Mindehoud. Met een score van 74.82% wint deze combinatie hun allereerste Grand Prix wedstrijd. Daarmee hebben de door ons gefokte Ignado-rijk uit Cadeauriijke v. Tolando en de nog in ons bezit zijnde Malaika uit Utopia v. Negro een Grand Prix vader.
Foto hengstenhouderij Brinkman
Ignado-rijk v. Dream Boy x Tolando. In eigendom van fam. Koks de Debbehoeve gereden door Marije Tromp.
Onze zwarte dressuur merrie Malaika v. Dream Boy x Negro.
Kamaliya v. Lord Leatherdale x Elite Sport Dressuur Utopia v. Negro. Röntgenologisch goedgekeurd en het DO-C predikaat behaald. Prachtig bericht voor de eigenaren en voor ons als fokker.
Collectie van Olst Sales bekend.
Wederom is er een zoon van onze Cadeaurijke geselecteerd. In 2017 is de door ons gefokte Jeno-rijk v. Everdale uit Cadeaurijke v. Tolando geveild op de van Olst sale.
Nu is het de beurt aan Kallistos-rijk v. Nespresso x Tolando. We zullen de veiling met belangstelling volgen en hopen dat Kallistos-rijk een fijne nieuwe eigenaar zal krijgen.10-02-2018
Een spannende dag voor de eigenaren, amazone en voor ons. De regio kampioenschappen van Noord Holland. De door ons gefokte Golden Gift zoon van Bretton Woods en onze St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx mogen na plaatsing deelnemen. Ze sluiten af met een prachtig resultaat, ze worden reserve kampioen. Op zo'n resultaat kun je alleen maar hopen als fokker.
Hengstenkeuring februari 2018
Hoe speciaal. De succesvolle paarden die verkocht zijn als veulen op de veulenveiling te Dronten krijgen door middel van een foto een speciaal plekje in de stand. En wie hangst daar bij! De door ons gefokte Ignado-rijk v. Dream Boy x onze Cadeaurijke v. Tolando x Ulft.
17-02-2018
Heeft Enjolien dochter van onze fokmerrie Spirea zich al bewezen in de sport. Vandaag hadden Sem Stiemer en Gravin een andere dochter van Spirea hun wedstrijd debuut. Een prachtig debuut, 2 eerste prijzen met scores van bijna 68% en 70%!
Geboren veulen van Hickstead White x Elite Sport Prok EPTM Springen Internationaal Fifi Gold v.Stakkato Gold x Libero-H.
12-03-2018
De paarden voor de Van Olst Sales staan online. En ja hoor Kallistos-rijk zoon van Nespresso en onze Cadeaurijke is erbij. Prachtig paard geworden. Zo speciaal dat hij net als zijn oudere halfbroer Jeno-rijk in 2017 tot de geselecteerde paarden mag behoren.
15-03-2018.
Foto ontvangen van de oudste dochter van Fifi Gold en vader Grand Slam. Ze gaat het zomerseizoen nog in de wei. En dan, dan gaat het werk beginnen. Ze heeft al even los gesprongen. Lijkt goed.
19-03-2018
Wauw voorselectie Horsefood Dressuurtalent 2018 te Tolbert. Amazone Marije van Thuyl met de door ons gefokte Ingnado-rijk zoon van Dream Boy en onze Cadeaurijke v. Tolando winnen. Super voor de eigenaren amazone en ons als fokkker.
21-03-2018
Woensdagweetjes op de KWPN site.En wie staat daar op ? Grootmoeder van onze fokmerrie Vie Tara La Victorie. Toch best leuk.
Eind maart 2018
Gigina Ster Prok v. Brainpower x Libero-H. Dochter van onze Nacré presteert inmiddels ook al op het ZZ 1.35 niveau. Prestatie dames de dochters van Nacré.


02-04-2018
Horsefood competitie.
Marije en Ignado-rijk pakken de tweede zilveren plaats bij de 5 jarige paarden.
Twee weken na de uitgerekende datum is het veulen van Ferdinand en St. Pr. St.Lumipyri v. Lauries Crusador xx ter wereld gekomen. Een prachtig hengstveulen met maat en ras.
Laatste nieuws van de Excellent Dressage sale ( EDS sale ) van 2018. Wat een eer de door ons gefokte Ignado-rijk wordt in de spotlights gezet.
Zes dagen voor de uitgetelde datum kwam ze ter wereld. Neala Balia v. Nestor de Mariposa x L'Esprit. Een merrieveulen met een aparte aftekening 4 x wit en een bles. We zijn voorzien van kleur in de wei. Een vlotte bevalling moeder en dochter maken het goed.
Eindelijk geboren een hengstveulen van Diamond Hit en onze Cadeaurijke v. Tolando. 15 Dagen was ze over de telling helemaal niets voor Cadeautje. Pfffffff een spannende geboorte. Geboortemelder ging af, snel naar de stal. Veulen was al geboren lag achter de merrie, zat nog in het vlies. Door het vlies heen was al te zien dat het naar adem hapte. En dan krijg je het wel heel erg druk. Snel vlies stuk gemaakt, gelukkig het ademt.
Sem Stiemer met een dochter van onze fokmerrie Spirea v. Ulft
Berichtje op Facebook van Sem Stiemer.
Wauw!! Gisteren en vandaag voor het eerst M gestart met Gravin (v. Bretton Woods). In totaal 4 proeven gereden waarbij ze 3 oranje linten en 7 winstpunten mee naar huis neemt!
Op de foto Spirea, de jeugd heeft de toekomst maar vlak moeder zeker niet weg, nog steeds tritt in de benen.
06-07-2018
Geborenveulen van Glock's Toto Jr. Veulen is drie weken te vroeg geboren met red bag bevalling. Een dramatische bevalling. s'Nachts zijn moeder en zoon nog opgenomen in dierenkliniek te Utrecht. De dag erop telefoon, Er zijn complicaties met de merrie, ze zal sterven. Haar zoon vecht inmiddels voor zijn leven. De vooruitzichten zijn niet zo goed. Hij krijgt optimale verzorging we leven tussen hoop en vrees.
Het drama is compleet. Zowel Vie als haar zoon zijn overleden.
Geboren een prachtig merrieveulen van Le Vivaldi. Een voorspoedige geboorte moeder en dochter maken het goed.
Onze Nina Ricci Gold v. Hickstead White x Stakkato Gold vertrokken naar haar nieuwe eigenaren. Ze is verkocht naar Zwitserland. We hebben bericht alles in orde. Nina is veilig en gezond aangekomen. We hopen op zo af en toe een berichtje en wensen Nina´s nieuwe eigenaar heel veel succes met deze lieve mooie merrie.
September 2018
We proberen ze een beetje te volgen, Sem Stiemer en Gravin een dochter van Spirea. Begin september was er het volgende bericht van Sem op Facebook.

Yess!! Gravin (v. Bretton Woods) wordt tweede in de "Cup van Werkhoven" met een gemiddelde score over alle proeven van bijna 67%! Van de 12 proeven die ze gelopen heeft weet ze 10 eerste prijzen mee naar huis te nemen! Dankbaar dat ik dit gave paard mag opleiden. Hennie Broekhuizen en Marian Dorresteijn bedankt voor het vertrouwen!
De veulens geboren in 2015, zo af en toe een berichtje en een foto gehad van de eigenaren. En dan september 2018 dan komen de verhalen en foto´s van de K jaargang veulens bij ons binnen. De een slechts een aantal dagen onder het zadel de andere al wat verder en een paar maanden onder het zadel. Als eerste Kallistos-rijk v. Nespresso x Tolando.
Paard met macht en kracht. Daar zal iets binnenkomen in de dressuurring.


Nieuw hekwerk van Hippoholland horseproducts. Helemaal blij mee. Lekker robuust veiligheid voorop.
Hoe leuk is dit ( gegevens van KWPN site ) Gilian zoon van Andretti en onze Cadeaurijke Z1 dressuur.
Vererbungsprofile 2018 van het Oldenburger verband. Onder het motto ZO DAN!! Niet alleen Nicardo-rijk zijn vader Diamond Hit, maar ook zijn grootvader Don Schufro en zijn halfbroer Daily Deal hebben een giga goede lineare score op beweging.

17-12-2018
Hiep hoi. Vader van onze Malaika, Glock's Dream Boy winnaar van de WB-Grand Prix London met Hans Peter Minderhoud.
De tweede plaats was weggelegd voor Charlotte Dujardin met Hawtins Delicato die pas voor de tweede keer uitkwam in de Grand Prix. Vader van Hawtins Delicato laat dat nu Diamond Hit zijn J .
Malaika v. Dream Boy x Negro.
21-12-2018
Aandacht voor Diamond Hit op Horses.nl

Stijger van de Maand: Diamond Hit.
Zowel op de HorseTelex Results Ranking als op de WBFSH-ranking doet de zoon van Don Schufro het goed. Dit jaar staat hij op de zevende plaats bij de WBFSH en al vijf jaar zit Diamond Hit in de top 15.
De hengst die afscheid heeft genomen van de sport en inmiddels zich laat gelden in de fokkerij. Elk jaar verschijnen er weer jonge opvallende Diamond Hits op keuringen en in de sport.

Zie ook het gedeelde filmpje. Het totaal plaatje, sport, fokkerij en het afscheid van de sport ( we hebben er live bij mogen zijn). Een prachtig overzicht van een geweldige hengst, DIAMOND HIT.


Nicardo-rijk hengstveulen v. Diamond Hit x Tolando.
Dressuur merrie in de dop "ons" Kalonice La Victorie v. Glamourdale x Krack C . Wat is het een schoonheid.

Kamaliya v. Lord Leatherdale x Negro. Nog steeds is ze super gaaf. Geweldig karakter deze langbenige bruine dressuurmerrie.

Kyani v. Glamourdale x Lauries Crusador xx. Nog maar net onder het zadel. Deze donkere parel komt er wel.