Stal Meijerink
Kwaliteit telt
De finale van de VSN trofee. We waren in de gelegenheid om het live te kunnen gaan zien. Wat een mooie dag maar ook een spannende dag. Prachtige paarden werden door hun ruiters en amazones op een zo goed mogelijke manier voorgesteld. Ze zijn met velen van start gegaan. Van al deze paarden mochten er uiteindelijk 30 dressuurpaarden deelnemen aan de finale. Debbenhoeve's Ignado-rijk zoon van Dream Boy en onze Cadeaurijke v. Tolando met amazone Marije Tromp was 1 van deze paarden. Ze hebben het geweldig gedaan met 41.2 punten behaalden ze de 7e plaats.

Tolando doet van zich spreken !!!

Opvallend aan de top tien paarden.
Het paard dat de eerste plaats bezette was uit de grootmoeder van Tolando (Barina)
Het paard dat de tweede plaats bezette was uit een Tolando moeder.
Het paard dat de zevende plaats bezette was ook uit een Tolando moeder en wel onze Cadeaurijke.

VSN trofee 2013 ook dit jaar kwam de winnaar uit een Tolando moeder n.l. Atomic (Ampere x Tolando).


Het laatste bericht geplaatst bij actueel 2016.
Voor iedereen de beste wensen en een voorspoedig 2017.
Kleine terugblik op de veulens van 2016. Alle drie gezond geboren, wat hebben we van ze genoten. Alle drie hebben ze nieuwe eigenaren gekregen. De 2 heren Lisandro-Rijk v. Negro en L'Unique de La Victorie v. Negro zijn in Nederland gebleven de dame Leila Leilani v. Grand Galaxy Win had een lange reis voor de boeg zij is verkocht naar het buitenland.
Weer naar boven / Going up again
VSN trofee 2016. Ignado-rijk v. Dream Boy x Tolando met amazone Marije Tromp in actie. Wat hebben we een paar mooie foto's ontvangen.
Altijd actie en trit in de benen. Vanaf haar geboorte met bewondering gekeken naar deze merrie.

Het jaar 2017 is nog maar net begonnen en we hebben alweer een spannend dagje achter de rug. Aanvragen van het D-OC predikaat is niet mogelijk voor onze Duits gefokte Destano dame. Toen de röntgenbus in de buurt kwam hebben we een afspraak gemaakt. Onwijs spannend zoiets. En wat was ze braaf geen stap verkeerd (goede verdoving wellicht). De altijd attente wakkere dame is röntgenologisch goedgekeurd. Super blij hiermee.
De fokwaarden 2016/2017 zijn gepubliceerd. En wat blijkt, zowel de IDS als Horses vermelden dat de vader van onze Ster Prok fokmerrie Cadeaurijke Tolando aanzienlijk is gestegen.
19-01-2017.
Slechts een tijdje terug hebben we röntgenfoto's laten nemen van Donna v. Destano. Een paar dagen daarna hebben we haar aangemeld voor het Prok certificaat. Het resultaat hebben we super snel mogen ontvangen. Een prachtig resultaat want onze Duits gefokte dame heeft het Nederlandse PROK certificaat mogen ontvangen.
Al een tijdje naar uitgekeken, 4 februari was het zover de hengstenshow van Gestüt Sprehe en Gestüt Bonhomme. En hij was er Millennium de hengst waar Cadeaurijke een veulen van verwacht. Prachtig om deze donkere kerel die nu al 25 goedgekeurde zonen heeft live te mogen zien.
Geboren op de uitgeteld dag. De eerste tijdslimiet heeft hij behaald. Een zwart hengstveulen zoon van Cornet Obolensky en Fifi Gold Elite - Sport Springen- EPTM Spingen - Internationaal v. Stakkato Gold x Libero-H. Gezond, mooi aan de maat. Hupst vanaf het allereerste uur al door de stal. Wakkere kerel.
Hoe leuk !! Krijgen we een app. berichtje, weten jullie wel dat de door jullie gefokte Jeno-rijk zoon van Everdale en onze Ster Prok merrie Cadeaurijke v. Tolando voorlopig geselecteerd is voor de van Olst Sale ? Dat wisten we dus niet. Hij is als veulen aangekocht door Gert-Jan, we hebben hem op de leeftijd van 4 1/2 maand afgeleverd en sinds die tijd niet meer gezien. Inmiddels hebben we contact gehad met dhr. Gert-Jan van Olst. Jeno-rijk is definitief geselecteerd. WAUW. Hij is geröntgend, klinisch gekeurd en onder het zadel. Het totaal pakket.
Golden Gift zoon van Bretton Woods en onze St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx doet mee met zijn amazone Monique van Stokkum aan de regiokampioenschappen van Noord Holland in de Z1.
De eerste proef zijn ze 4e geworden en tweede proef gewonnen, met 0,04% afstand net geen kampioen. Maar wel reserve kampioen en met dit mooie resultaat mogen ze door naar het NK.

20 Maart 2017
Wat bijzonder: eigenaar Gert-Jan van Olst heeft zoveel vertrouwen in Jeno-rijk v. Everdale x onze Ster Prok merrie Cadeaurijke v. Tolando gehad dat hij Jeno-rijk als ruin voor de stamboekkeuring heeft aangeboden. Prachtig voor ons, hoogdrachtige moeder Cadeaurijke heeft tot nu toe alleen nog maar zonen gegeven. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat Jeno is STER en met prachtige punten!


Wederom opvallend evenals bij de VSN trofee toen er van de top zeven paarden twee paarden een Tolando moeder hadden, de kampioen zelfs uit de grootmoeder van Tolando kwam.

Nu ook bij deze stamboekkeuring waren de Sterwaardige paarden goed vertegenwoordigd uit een TOLANDO moeder !

Bron KWPN
Zo nieuwsgierig geweest naar foto's van deze jonge man. Jeno-rijk zoon van Everdale en Ster Prok Cadeaurijke en wat is het een mooi paard geworden. Van de voorlopig geselecteerde paarden voor de van Olst sales een plaats verworven op de definitieve lijst te veilen paarden. Hoop dat hij een geweldige nieuwe eigenaar gaat krijgen.
Filmpje van Jeno-rijk voor de van Olst sales.
Daar is hij dan hengstveulen v. Glamourdale x Lauries Crusador xx. Mams was 17 dagen over de telling. We hebben dus een tijd geduld moeten hebben. Een vlekkeloos verlopen bevalling, beide gezond en hij, hij was het wachten waard.
Prachtig bericht uit Amerika. Kianga Gold de dochter van Grand Slam en onze Fifi Gold v. Stakkato Gold is geröntgend en röntgenologisch tip top in orde. Blij voor de eigenaresse en ook best wel voor ons zelf.
Dressuur, dressuur. Wauw prachtige foto's ontvangen van Ignado-rijk v. Dream Boy x Tolando. Die Cadeautje geeft toch wel hele blitse veulens / paarden.
Geboren en prachtig merrie veulen v. Johnson x Ster Preferent Sport Dressuur Spirea v. Ulft. We hebben Spirea drachtig gekocht van Thijs en Maren van WK-Sportpaarden en Cees van Etten van de Anoravahoeve. Deze staan dan ook als fokker van dit merrieveulen te boek.
Geboren een knap donkerbruin hengstveulen Millennium x Ster Prok Tolando met achter twee witte sokjes.
Geboren een zwart merrieveulen v. Dream Boy x Elite Sport Dressuur Utopia v. Negro. Een lekker wakkere dame snel op de benen en drinken.
Il Divo zoon van onze Staats Premie Stute Lumipyri (Lauries Crusador xx) en vader Desperado. Als veulen verkocht. We hebben zijn leven een beetje kunnen volgen. Il Divo is inmiddels röntgenologisch goedgekeurd en onder het zadel. Zo af en toe een berichtje van de eigenaar en van zijn amazone. En nu hebben we prachtige foto's ontvangen gemaakt door Sjana Wolthuis. Hij staat aan het begin van hopelijk een mooie sportcarriere we blijven hem volgen.
Enjolien v. Jazz x Ulft ze is een dochter van onze fokmerrie Spirea. Ze loopt weer onder het zadel, haar amazone is niemand minder dan Marian Dorresteijn. Zondag 4 juni haar eerste wedstrijd op ZZ L niveau. Met een geweldig resultaat ze WINNEN !
Verwacht in 2018 Hickstead White x Elite EPTM Springen Sport Springen Internationaal Fifi Gold v. Stakkato Gold x Libero-H
Verwacht in 2018 Diamond Hit x Ster Prok Cadeaurijke v. Tolando x Ulft.
30 juni 2017
Marije Tromp wint met Ignado-rijk zoon van onze Cadeaurijke Harry's Horse jonge paarden competitie. Wauw ze flikken het alweer. Poeh met wat een mooie cijferlijst.
13-07-2017
Foto - en videodag voor de Starsale veulenveiling van 25 augustus.
Vroeg uit bed. Aanvang 9 uur en als 4e aan de beurt. Prachtig weer een mooie locatie. We gingen ervoor met elkaar. Hier slechts 1 foto. Meerdere foto's te zien bij Major Cornet Gold zijn eigen pagina (veulens).
18-07-2017
Joeheeee. Blije fokkers. Bericht ontvangen van de eigenaresse van Kianga Gold dochter van Grand Slam VDL en onze Elite EPTM Sport Spingen Internationaal Fifi Gold v. Stakkato Gold haar PROK certificaat heeft ontvangen.
Niet wetende of Marije Tromp mee zou met de voorselecties van PAVO CUP met Debbehoeve's Ignado-rijk of niet. En dan een berichtje ze doen niet alleen mee . Ze winnen. Met een prachtige cijferlijst behalen ze zelfs de hoogste dagscore. Geweldige berichten voor ons als fokker van deze mooie vos.
Bron KWPN
14-08-2017

Halve finale Pavo Cup.
Een gigantisch sterk deelnemersveld. Marije Tromp en Ignado-rijk v. Dream Boy x Ster Prok Cadeaurijke v.Tolando zijn van de partij. De lat ligt hoog 12 KWPN goedgekeurde hengsten nemen deel aan de halve finale. Gaat het lukken om een finaleticket te bemachtigen? Er zijn slechts 12 finale plaatsen beschikbaar, dit gaat onwijs spannend worden. Het lukt !!!! Marije en Ignado bezetten de 11e plaats. Geweldig resultaat ze hebben o.a. 8 goedgekeurde KWPN hengsten achter zich gelaten en zijn DOOR naar de FINALE.
Foto van Eric Hart
Finale Pavo Cup te Ermelo. We waren er live bij. En wat was het spannend. Onverstoorbaar hebben Marije en Ignado-rijk de proef volbracht. En wat een contante prestatie wederom net als in de halve finale een totaalscore van 85.6 punten. Met op de stap 8.7 draf 8.9 galop 8.2 harmonie 8.5 en aanleg 8.5. Hiermee bezetten ze de 4e plaats in de finale en een overall 6e plaats. Geweldige prestatie ze laten alle KWPN goedgekeurde hengsten achter zich!


20-08-2017
De dag dat we onze Mundo Diamando naar zijn nieuwe eigenaar brengen. Voor zijn moeder en ons een afscheid. Bij zijn nieuwe eigenaar een warm welkom.


Soms maak je keuzes. Gemakkelijk, nee zeker niet. We hebben Utopia drachtig van Dettori verkocht. Ze heeft geweldige nieuwe eigenaren gekregen dat maakt de beslissing toch een stuk eenvoudiger. Op de foto's Nyorieta (eerste foto) de moeder van Utopia op de (tweede foto) Utopia. Het zijn echte look-a-likes en dat niet alleen, beiden hebben op het hoge niveau ZZL gepresteerd, tevens zijn beide Sport Dressuur Prok merries. Utopia heeft ons drie prachtige merrie veulens gegeven. Haar jongste dochter Malaika v. Dream Boy (derde foto) blijft bij ons.
Dat Utopia de nieuwe eigenaren ook een prachtig gezond veulen mag geven.
Mazzaro-rijk v. Millenium x Tolando.  Ook hij heeft zijn nieuwe stal betrokken. We wensen zijn nieuwe eigenaren heel veel geluk met hem.
15-10-2017.
Prachtige cijferslijst voor Debbehoeve's Ignado-rijk, met amazone Marije Tromp pakken ze de vierde plaats in de Subli Cup.
04-11-2017.
Wederom prachtig resultaat voor "onze" Ignado-rijk zoon van Glock's Dream Boy en Cadeaurijke v. Tolando.
Samen met amazone Marije Tromp KAMPIOEN van de Noord Holland Cup.
Bron KWPN
Nog even een prachtig bericht vlak voor de kerst. Marian Dorresteijn wint met Enjolien een dochter van onze fokmerrie Spirea de derde prijs op haar ZZ-Z debuut. Geweldig resultaat de merrie is nog maar 8 jaar oud, haar sportcarriere is zelfs onderbroken geweest ze heeft al twee nakomelingen. Topmerrie.
26-12-2017 Tweede kerstdag 2017.
Een prachtig bericht van de eigenaren van Kyani v. Glamourdale x onze St. Pr. St. Lauries Crusador xx . Röngenologisch tiptop in orde zonder bemerkingen. En Prok certificaat in de pocket. Blij mee daar hoop je op als fokker.
De dochter van Nacré, Gigina springt op ZZ niveau. De nakomelingen van onze Libero-H merrie kunnen springen !
Hij flikt het weer. Stakkato Gold vader van Fifi Gold staat op de eerste plaats van de springindex.