Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Weer naar boven / Going up again
Een kleine terugblik op de veulens van 2015. Inmiddels mogen ze zich jaarlingen noemen. De eerste berichtjes in 2016 zijn binnen. Gelukkig is alles goed gegaan tijdens de jaarwisseling.
Ignado-rijk v. Dream Boy x Tolando. Verkocht op de veulenveiling te Dronten en nu hebben we hem terug gezien. Wat is hij een prachtige jonge kerel geworden. Op dit moment 1.70 m groot, daar komen vast nog wel een paar centimeters bij en röntgenologisch in orde.
Weercode rood zo is onze eerste week in 2016 begonnen. Wat hebben we een ijzel gehad. De wegen waren nagenoeg verlaten (En zoveel hebben we niet in Stieltjeskanaal).
Allison won the Dressage Seat Equitation Semi Finals with 90%!!!!!
Windsor is admiring the gold plate.
29-01-2016 Prachtige berichten uit de USA. Daar loopt de door ons gefokte Webalder v. Koriander uit onze Elite Preferente Prestatie merrie Ebalia-W v. Notaris op het hoge niveau PSG. Zijn naam is inmiddels aangepast hij gaat nu met de prachtige naam Windsor door het leven.
Toch heel erg mooi voor ons als fokker dat veulens die bij ons geboren zijn de wereld over gaan en presteren.
02-02-2016.  Afgesproken bij het paardenopfokbedrijf van Wim ten Pas hebben we Martha de Amerikaanse eigenaresse van Kianga Gold v. Grand Slam x Stakkato Gold x Libero-H ontmoet. Kianga was al flink gegroeid ze loopt samen met een ander springveulen van Martha in de koppel. Ondanks haar wintervacht is toch goed te zien dat het een rassig enter is. Ze zal opgroeien op het bedrijf van Wim ten Pas, als ze drie jaar is zal er een ruiter /amazone voor haar worden gezocht die haar uit kan gaan brengen in de sport. Fijn haar terug gezien te hebben het gaat goed met haar. En een hele fijne ontmoeting met Matha ze komt 2 x per jaar naar Nederland we hopen haar bij ons thuis een keer te kunnen ontvangen.
Aansluitend bezoek gebracht aan de eigenaren van Baron-nijk v. OO Seven. Zoon van de Elite Preferente Prestatie merrie Elvira v. Ulft.  Hij was gekocht als gezelschap paard. Maar ja als zowel de vrouw des huizes als de dochter amazones zijn kan het niet lang uitblijven en gaan ze toch op hem rijden. Na een tijdje kwam ook de verleiding om eens een dressuur proef te rijden. Nikey blijkt een sensibel paard te zijn. Met kleine stapjes gaat hij vooruit om dan ook weer grote stap terug te gaan. Maar met liefde geduld en vertrouwen loopt Nikey toch M dressuur. Alhoewel Nikey de Z oefenen al beheerst en hij ook op dit niveua zou mogen starten aangezien Connie PSG heeft gereden kiest ze er toch voor om stapje voor stapje te gaan.  Alle lof voor deze eigenaren, Nikey heeft het super getroffen.
16-02-2016 Jay Jay geboren in 2014. Netto x St. Pr. St. Lauries Crusador xx verkocht als veulen aan Gertjan van Olst. Vandaag met Dhr van Olst gesproken hij is groot geworden en röntgenologisch helemaal tip top.
Jeno-rijk v. Everdale x Ster Prok Tolando ook in eigendom van hengstenhouderij Gertjan van Olst is geröntgend en ook hij is in orde. Voor ons als fokker mooie berichten ze zijn opgegroeid tot fijne gezonde paarden. Onze Cadeaurijke verwacht in 2016 een veulen van de top hengst Negro. Benieuwd ze bracht 5 hengstveulens op rij. Krijgen we dit jaar een merrie ?
En ook dit mooie Negro x Ster Prok Flemmingh meisje is geröntgend en in orde. We hebben haar moeder Anna drachtig verkocht, waren dus niet de eigenaar van deze dame maar staan wel te boek als de fokker. Ze is geselecteerd voor- en geveild op de Limburgse veulenveiling 2014.
Helgstrand Dressage daar komt dit geweldige filmpje vandaan van Grand Galaxy Win v. Apache x Jazz. Drachtig van deze donkere parel is onze Elite Sport Dressuur Prok ZZL merrie Utopia v. Negro. Duurt nog even ze verwacht haar veulen begin mei 2016. Heel benieuwd naar hem of haar.
Excellent Dressage Sales 2016
08-03-2016 Ignado-rijk v. Dream Boy x Ster Prok Cadeaurijke v. Tolando. Als veulen deed hij al van zich spreken. Hij was het op 1 na duurst verkochte veulen op de Veulenveiling van Dronten 2013 aangekocht door Dhr. Tim Coomans. En nu 2 1/2 jaar later behoord hij tot de exclusief geselecteerde paarden voor de Excellent Dressage sale waar kwaliteit op nummer 1 staat. Geweldig voor ons als fokker van Ignado-rijk dat hij mag behoren tot deze groep geselecteerde paarden, trots op deze jonge man!

Moeder Cadeaurijke drachtig van de hengst Negro voor 2016. Zeer benieuwd !!15-03-2016 Very excited to introduce our newest addition born last night by our very own Tommy (Bretton woods) out of Lilly Maleen (Lauries Crusador xx).
Dit was het berichtje op Facebook dat de geboorte aankondigde van de dochter van Lilly en Tommy.

Geboren een prachtig bruin merrieveulen met als vader Tommy (Hummer-rijk) en moeder Lilly Maleen. Een veulen dat al een sensationeel verhaal had voordat het geboren werd. Zoals in onderstaand bericht is beschreven was het niet de bedoeling dat Hummer Lilly zou dekken. Het is wel gebeurt en zie hier de geboren dame in kwestie.
Hummers LOVE STORY

Op de foto net geboren. Maar zomer 2015, Hummer (v. Bretton Woods x Tolando) drie jaar oud . Hij staat in de wei. Een stuk verderop staat een hengstige merrie in de wei. Hij jong vitaal en hengst houdt het op een gegeven moment niet meer uit ! Hij dressuurmatig gefokt springt over de omheiningen als ware het een barrage rit. De eigenaar ziet het gebeuren, vermoed zijn bedoelingen en begint te rennen en te roepen. Hij hoort of luistert niet, heeft slechts oog voor de lieftallige dame voor hem. Met een zogenaamde nul ronde staat hij bij haar. En ……………….. dekt de merrie. Oei…………….. En dan ??? Maar 18 dagen wachten en de merrie scannen. En ja hoor DRACHTIG. Dus verwacht in 2016 Hummer-rijk x Lauries Crusador xx.
Ons Cadeaurijke wordt grootmoeder. Nu al super benieuwd
16-04-2016 was het zover de derde editie van de Excellent Dressage Sales ging van start. De bovenstaande website hebben we meerdere malen bekeken. Zowel de presentatie als de veiling was prachtig te volgen via ClipMyHorse.TV.


"Onze" Ignado-rijk liet zich zowel tijdens de presentatie als ook op de veiling goed zien. En dan gaat de veiling van start. En wat was het spannend. Op de veiling werden de drie jarigen aan de hand voorgesteld. En daar gaat hij .......................Hij is aangekocht door Gerard en Stefanie Koks van de Debbehoeve. Amazone Marije Tromp hoop met hem een mooie sport carrière tegemoet te gaan. Trotse fokker, geweldig dat een veulen dat bij ons geboren is naar zo'n stal en amazone gaat. We wensen ze heel veel succes met Ignado-rijk.
16-04-2016
01-05-2016
En daar is hij dan! Ons eerste veulen van 2016. Het zesde veulen van Cadeautje en wederom een hengst, 6 jongens op rij. Over zijn naam denken we nog even na. Het is een prachtig donker veulen met een klein kolletje en 2 witte voetjes achter. Moeder en zoon maken het goed. Meerdere foto's kunt U zien bij veulens.

Lumipyri (Laura) St Pr St v. Lauries Crusador xx drachtig gescand van Glamourdale. Als alles goed gaat krijgt Kyani een volle broer of zus in 2017.
06-05-2016
09-05-2016
Maandag 9 mei is deze gitzwarte dame in de wei geboren onder de toeziende ogen van Vie Tara en Laura. Het ging zelfs zo ver dat zowel moeder Utopia als Laura druk bezig waren om het veulen schoon te likken. Aan "moeders" geen gebrek. Meerdere foto's van deze donkere dame kunt u zien bij de pagina veulen.
13-05-2016
Vrijdag de dertiende. Fifi Gold v. Stakkato Gold x Libero-H start voor de eerste keer in haar leven in de klasse Z springen onder Gert van den Hof. Spannend !! voor ons. Voor ons geen ongeluksdag, want Fifi wint direct deze rubriek. s'Avonds belde Gert met de goede uitslag, hij was zeer te spreken over Fifi ze had geweldig veel indruk gemaakt. Super blij hiermee.
20-05-2016
Vrijdag 20 mei 2016 voorselectie van de Elite veulenveiling Borculo. Daar gaan we dan zonder kerels op pad (op Lisandro-rijk na). Naar de BN stables van Koos Naber te Holsloot. We zijn aan de late kant er is al gebeld komen jullie nog? Bij aankomst is het laatste veulen al in de baan. Kwestie van direct afladen, opstellen en gaan.
We krijgen een zeer goed beoordelingsrapport mee, we zijn voorlopig geselcteerd!
Denken dat we een aantal spannende dagen tegemoet gaan. Wel of niet definitief geselcteerd dat is de vraag. Maar s'avonds krijgen we al bericht Lisandro-rijk is definitief geselecteerd. Super blij.
31-05-2016
Cornet Obolensky dat gaat de vader van Fifi's veulen worden in 2017. Vandaag zijn we wezen scannen, op 17 dagen was ze drachtig gescand er was na die tijd geen hengstigheid vernomen. Maar je weet maar nooit, toch opgelucht toen de verlossende woorden werden gesproken 100 % drachtig. Als alles goed blijft gaan verwacht in 2017 Cornet Obelensky x Ster Prok Stakkato Gold x Libero-H.
Niet zo vaak in de  gelegenheid om naar een springconcours te gaan waar Fifi aan de start komt. In de Wijk zijn we wezen kijken. Aangekomen tjonge de hindernissen staan toch wel erg hoog. Hadden al bedacht dat het waarschijnlijk ZZ springen zou zijn. Toch maar even gevraagd, nee hoor dit is Z springen. Poeh kan Fifi dit springen? Ja hoor ze kan ! Loopt er net een meneer voor de camera langs bij het maken van en foto. Maar Fifi springt...
09-06-2016
Berichtje van Peter de eigenaar van Il Divo v.Desperado x St Pr St Lauries Crusador xx. Een blije Peter, Il Divo doet het goed er is een begin gemaakt met zijn training. Prachtig voor ons als fokker te horen.
Leila Leilani uitgezocht voor veuleninspecties aan huis. Ze zal thuis gescoord worden in het kader van het afstammelingenonderzoek. Haar eerst officiele inspectie, moet ze even haar best doen.

Vader Grand Galaxy Win kan tevreden zijn . Prachtige beoordeling gekregen.
11-06-2016
Een sterk deelnemersveld in de Z rubriek te Dalerveen 38 combinaties gaan van start. Gert van den Hof en Fifi Gold doen mee. Onwijs spannend ze gaan goed !! een nul ronde. Dan de barrage hier gaan 12 combinaties van start. Gert en Fifi zetten een zeer snelle tijd neer hij gaat binnendoor. Een hindernis wordt schuin aangereden wat doet Fifi ?? Geen probleem ze springt en wederom een nul ronde . Nog meerdere combinaties te gaan is de tijd snel genoeg .... afwachten.
De spanning stijgt, slechts 2 combinatie hebben een nul ronde. De tijd van Gert en Fifi is sneller.

ZE WINNEN DE Z RUBRIEK.

Geweldig, trotse fokker en eigenaar van Fifi Gold v. Stakkato Gold x Libero-H.
20-06-2016
Wat zijn het een mooie jaarlingen:
Kalonice La Victorie v. Glamourdale x Krack C
Kamaliya v. Lord Leatherdale x Negro
Kianga Gold v. Grand Slam VDL x Stakkato Gold

Prachtig voor ons als fokker van deze langbenige dames om af en toe een foto te zien. Blije eigenaren blije fokker.

Zo speciaal met onze St Pr St Laura (Lumipyri) v. Lauries Crusador xx nogmaals naar scannen geweest. Heeft ze afgelopen jaar haar veulen verloren nu is ze wederom drachtig van Glamourdale. Tot zover ziet alles er goed uit, hartje klopt.
Cadeaurijke Ster Prok v. Tolando was weer eens spannend twee eicellen. Na het insemineren nog hengstig. Geen goed gevoel erbij. Wat een vergissing WEL drachtig en wel van Millennium van Gestüt Sprehe.
27-06-2016
Foto- en videodag voor de Elite veulenveiling Borculo bij de Havikerwaard De Steeg. Vroeg op, Lisandro-rijk v. Negro x Ster Prok Tolando heeft zich voorbeeldig gedragen en liet zich geweldig zien. Aansluitend de dierenarts controle ook met vlag en wimpel geslaagd. Veiling op 25 augustus Elite auction Borculo All over the world
Druk nieuws dagje 27-06-2016. Nog niet zo lang thuis van de foto - video dag van de Elite Veulenveiling Borculo gaat Vie Tara in het land liggen. Ze ligt bijna nooit dus de alarm bellen gaan rinkelen. Niet aan de telling nog negen dagen te gaan. Toch maar even naar haar toe gelopen. En ja hoor haar veulen gaat geboren worden. Het is een prachtige hengst met bles en vier witte voetjes. Hij gaat de naam L' Unique de La Victorie dragen.
29-06-2016
Wat doen ze het goed de nakomelingen van Dream Boy. Onze Utopia is drachtig gescand van deze geweldige hengst. Dus verwacht voor 2017 Dream Boy x Elite Sport Dressuur ZZL Utopia v. Negro.
CSI de Wolden. Onze Fifi Gold start onder Gert van den Hof. Hiermee is Fifi internationaal 1.30 geklasseerd bij de 6 jarigen.
19 juli 2016
CK Drenthe. We hebben Fifi Gold v. Stakkato Gold opgegeven. Hopen op het Keur predikaat. Ze is al Ster Prok EPTM springen. Mogen we ook het Keur predikaat nog toevoegen? Het mag, hiermee is Fifi Gold een Elite EPTM springen merrie geworden.
20 juli 2016.
Voorselectie voor de veulenveiling Dronten. We stellen L' Unique de La Victorie v. Negro x Krack C x Jazz voor. We worden voorlopig geselecteerd. De spanning zal niet zo lang duren het is de laatste selectie dag. We krijgen nog wel de boodschap mee dat de selectiecommissie de riante positie heeft dat ze heel streng kunnen selecteren. De collectie is nagenoeg compleet. Prima geen enkel probleem we horen het wel.

Dag na de voorselectie een telefoontje jullie veulen is geselecteerd. :)
25 juli 2016.
Daar gaan we met L'Unique naar de foto- videodag van de veulenveiling Dronten. Gepoetst en de manen in de knotjes. (Nog een heel gedoe hij is nog jong en heeft nog super korte manen, maar het is gelukt). Onze jongste gedraagt zich super. De veulenveiling zal gehouden worden op 2 september 2016 te Ermelo.
Fifi Gold Elite EPTM springen. Met Gert van den Hof heeft ze de punten te pakken voor het sport predikaat. Zo op gehoopt dat dit zou lukken. HET IS GELUKT. Wauw. Al onze hoop en verwachtingen zijn uitgekomen. Voor 2016 is de klus geklaard. In 2017 een nieuwe uitdaging voor Fifi, moeder worden. Drachtig van Cornet Obolensky. Hopen op een gezonde dracht voor de aanstaande moeder en het veulen.
Foto's van de twee half broertjes van Valegro:
Lisandro-rijk v. Negro x Tolando geselecteerd voor de veulenveiling Borculo 2016.
L' Unique de La Victorie v. Negro x Krack C geselecteerd voor de veulenveiling Dronten 2016.

Lisandro-rijk v. Negro x Tolando
L' Unique de La Victorie v. Negro x Krack C
En niet te vergeten nog een nakomeling van NEGRO bij ons op stal (in de wei). Utopia onze Elite Sport Dressuur ZZL merrie met aan de voet haar Grand Galaxy Win veulen Leila Leilani met als grootvader Negro.
Leila Leilani v. Grand Galaxy Win x Negro
25-08-2016
Elite veulenveiling Borculo. Wat was het warm de 30 graden grens werd ruim overschreden. Lisandro-rijk is verkocht. Hij zal naar een hele blije nieuwe eigenaar gaan.
Ebalia-M aangemeld voor de DNA-test voor osteochondrose paarden. De uitslag is binnen. Geweldig nieuws,  D-OC predicaat in de pocket.

02-09-2016
L' Unique de La Victorie is verkocht.
16-09-2016
De dag dat we afscheid hebben genomen van Lisandro-rijk. We wensen zijn eigenaren en hem het aller best toe voor in de toekomst.
20-09-2016
Eind scan alle vertrouwen in de eigenaresse van dit mooie grote oog Cadeaurijke en toch een verhoogde hartslag. Was niet nodig drachtig van de hengst Millennium voor 2017.
28-09-2016
Leila Leinani verkocht aan een gerenomeerde stal in het buitenland. Voor de middag begint haar nieuwe leven. Met een internationale Grand Prix ruiter aan het stuur heeft ze een lange reis voor de boeg. We hebben inmiddels bericht de reis is goed verlopen. Ze staat rustig te eten en te drinken samen met haar nieuwe vriendinnetje op haar nieuwe stal. Voor de eigenaren van Leila en Leila zelf veel succes voor de toekomst.

De WBFSH Ranking is bekend.
Donna's grootvader Desperados is het beste dressuurpaard van de wereld !! / Desperados FRH ist das beste Dressurpferd der Welt !!
Amazone Kristina Bröring-Sprehe en Desperados voeren de wereldranglijst aan.

19-10-2016
Wat een geweldig debuut voor Debbenshoeve's Ignado-rijk v. Dream Boy x Ster Prok Cadeaurijke Tolando. Lijkt het nog maar pas geleden dat hij bij ons in de wei speelde als veulen. Zaterdag 22 oktober ging hij als 3 jarige voor het eerst op wedstrijd naar de NH Cup in Barsingerhorn. Met amazone Marije Tromp viel hij in de prijzen en behaalden ze de tweede plaats.

En wat een geweldige punten lijst ! Super gedaan.

22-10-2016
30-10-2016
Zondag 30 oktober. Vroeg op weg om ons jongste veulen L'Unique de La Victorie naar zijn nieuwe eigenaren Sabina en Rob van Ruitenbeek te brengen. Alleen op de trailer en zich prima gedragen. Helemaal TOP. Voor de nieuwe eigenaren heel veel succes met elkaar!
Nu alleen nog dames in de wei. Over slechts vier maanden is onze eerste merrie al aan de telling.

Wij zien weer uit naar de veulens die in 2017 geboren zullen worden.
Zo opeens zijn ze er de foto's en berichtjes van de nakomelingen van St. Pr. St. Lumipyri v. Lauries Crusador xx. Il Divo v. Desperado een tijdje geleden nog aan de longe en nu onder het zadel J. En zijn half zusje Kyani v. Glamourdale 1 jaar inmiddels nog lekker in de wei.
Begin-11-2016.
20-11-2016

Nu foto's van Jay Jay v. Netto x St Pr St Lauries Crusador xx. Hij is een elegante grote kerel geworden. Ruim over de 1.70 m. Enne röntgenologisch goedgekeurd.C
20-11-2016.

De eerste stormachtige dag van 2016. Het was vroeg opstaan. We wilden weer thuis zijn voordat het weer zo slecht zou worden dat het te gevaarlijk zou zijn om met de paardentrailer onderweg te zijn. Veilig thuisgkomen, bij ons welkom geheten Spirea v. Ulft x Onyx.
Spirea is een Ster, Sport Dressuur,Prok Preferente merrie.
Ze komt uit de imposante Zinni van Wittensteijn-dressuurdynastie / Otrichta-stam. Ze is drachtig van de hengst Johnson. (zie button fokmerries voor meer info).
03-12-2016

De VSN-trofee 2016 voor driejarige dressuur- en springpaarden is van start gegaan. De laatste voorselectie zaterdag 3 december in Oosteind. Onder amazone Marije Tromp ging Ignado-Rijk zoon van ons Cadeaurijke en vader Dream Boy van start. En ze flikken het !! Direct gelesecteerd voor de finale.J

26-11-2016.
Totilas x Special D.
Op de Brandenburger hengstenkeuring in Neustadt-Dosse is uit de merrielijn van onze fokmerrie Cadeaurijke (v.Tolando x Ulft) cat.nr 24 (Totilas x Special D x Zeoliet) goedgekeurd. Zijn moeder Zadorijke is in 2004 verkocht op de veulenveiling te Borculo. Ze wordt nu ingezet als fokmerrie bij onze oosterburen in Duitsland.
18-12-2016
Zondag 18 december gaat amazone Monique van Stokkum voor de allereerste keer met Golden Gift zoon van onze St. Pr. St. Lauries Crusador xx en Bretton Woods van start. Ze starten gelijk in de M. De eerste proef vindt Golden Gift nog spannend. Maar de tweede proef pakken ze de zege. Wauw hun allereerste optreden en ze komen thuis met een oranje lintje.
28-12-2016
De finale van de VSN trofee. We waren in de gelegenheid om het live te kunnen gaan zien. Wat een mooie dag maar ook een spannende dag. Prachtige paarden werden door hun ruiters en amazones op een zo goed mogelijke manier voorgesteld. Ze zijn met velen van start gegaan. Van al deze paarden mochten er uiteindelijk 30 dressuurpaarden deelnemen aan de finale. Debbenhoeve's Ignado-rijk zoon van Dream Boy en onze Cadeaurijke v. Tolando met amazone Marije Tromp was 1 van deze paarden. Ze hebben het geweldig gedaan met 41.2 punten behaalden ze de 7e plaats.

Tolando doet van zich spreken !!!

Opvallend aan de top tien paarden.
Het paard dat de eerste plaats bezette was uit de grootmoeder van Tolando (Barina)
Het paard dat de tweede plaats bezette was uit een Tolando moeder.
Het paard dat de zevende plaats bezette was ook uit een Tolando moeder en wel onze Cadeaurijke.

VSN trofee 2013 ook dit jaar kwam de winnaar uit een Tolando moeder n.l. Atomic (Ampere x Tolando).


Nieuws van 2016