Stal Meijerink
Kwaliteit telt
Voor het laatste nieuws:
Prachtige foto gekregen van Maureen Bonder, Maureen met Fifi Gold Ster Prok Eptm v. Stakkato Gold x Libero-H. Heel blij met de foto deze heeft inmiddels een mooie plaats in onze kamer. Een draagmoeder is drachtig van het veulen van Fifi in combinatie met de hengst Grand Slam, zeer benieuwd.
Berichten in Der Hannoveraner januari 2015. Fifi's vader Stakkato Gold staat met een afstand van 5 punten aan kop bij de Zuchtwertschätzung van de springhengsten.
Foto gekregen van Nyorieta (eerste foto) de moeder van onze Negro merrie Utopia. Het zijn echte look-a-likes en dat niet alleen, beiden hebben op het hoge niveau ZZL gepresteerd, tevens zijn beide Sport Dressuur Prok merries. Vorig jaar heeft Nyorieta laat in het jaar een veulen gekregen daarom is ze in 2014 niet gedekt. Wij kijken wel uit naar het veulen van Utopia van de hengst Lord Leatherdale.
De zoon van onze preferente PROK merrie Nacré Don Diablo (Dunga) v. Lupicor x Libero-H is via de bekende Drentse springstal Arjen Vos uit Dwingeloo verkocht naar Amerika. Inmiddels is hij aangekomen in de USA. We hopen hem ook in de toekomst te kunnen blijven volgen.
Donna v. Destano mei 2015 gaat ze 2 jaar worden. Nog steeds doet ze ons versteld staan met haar bewegingen.
1/2  januari 2015 Utopia Ster Prok Dressuur Sport ZZL v. Negro, drachtig van Lord Leatherdale, een bolle buik en gewoon gaan !!

Twee van onze merries de St Pr St Lumipyri v. Lauries Crusador xx en de Ster Vrl. Keur merrie Vie Tara La Victorie verwachten een veulen van deze zwarte hengst.
Lumipiry verwacht zelfs een veulen van Glamourdale's eerste sprong na goedkeuring.

Een kleine terugblik op de veulens van 2014.
Jeleste v. Harley VDL x Libero-H
Jeno-rijk v. Everdale x Tolando
Je t'Adore Balia v. Davino VOD x L'Esprit
Jay Jay v. Netto x Lauries Crusador xx
Vrijdag 13 februari hengstenshow in Vechta.

Wil je mee ?? Vervoer is geregeld zitplaatsen gereserveerd. Nou als iemand anders mee wil prima. Moet de volgende dag vroeg op. De plaatst bleef vrij, van Olst Horses zou ook komen met hengsten dus mee. Geen idee welke hengsten er zouden zijn. Hopen op Glamourdale daar verwachten we immers 2 veulens van. Aangekomen  de stallen bezocht. En ja hoor ze zijn er Glamourdale met zijn ruiter Carlos Caretao. Vol verwachting onze zitplaatsen op gezocht.
Hoe zal het gaan met Glamourdale. Het is een "spannende" bak. Spot lights, publiek, bloemen, speaker. Het is geen enkel probleem voor Glamourdale samen met zijn ruiter Carlos Caretao geeft hij zijn visite kaartje af en mag rekenen op applaus van het voltallige publiek.

Het is een kort nachtje geworden maar geen greintje spijt heb Glamourdale toch maar mooi live gezien.
Ook Glamourdale (v. Lord Leatherdale x Negro) werd super voorgesteld door Carlos Caetano. Hij was 1 van de 3 hengsten van Van Olst horses en viel zeer positief op.
Glamourdale is nu ook goedgekeurd bij het Oldenburger verband.

Verschillende nakomelingen van Stakkato Gold vader van onze Fifi Gold, deden het in 2014 zeer goed.

Zoals:
- Self Control Stakkato Gold x Quattro B Premiehengst OS 2012 in Vechta
- Solid Gold Z Stakkato Gold x Calvin Z uitzonderlijke hengst OS-Körung 2013
- Stargold Stakkato Gold x Lord Weingard premiehengst keuring München 2014
- She's the One Stakkato Gold x Stallon met Tobias Meyer winnaar internationale Youngster Tour
- Seal Stakkato Gold x Rebel Z ook met Tobias Meyer foutloos en 2e plaats Großen Preis von Offenburg
- Stakki Stakkato Gold x Silvio I in 2013 onder Jan Sprehe tot „Youngster of the year“ gekroond. Voor veel geld aan de Amerikaanse Olympische ruiter Reed Kessler verkocht.
- Shorapur Stakkato Gold x Drosselklang 2 die onder de voormalige Ierse Olympische ruiter Kevin Babington furore maakt in Amerika en inmiddels al Grand Prix loopt.
- Balouska Stakkato Gold x Pluspunkt won met Jesper Romp van de BWG Stables van gebroeders Schröder de driesterren Grote Prijs van Jumping De Driehoek in Stegeren.

In 2015 wordt de succes reeks van de nakomelingen van Stakkato Gold steeds indrukwekkender.
- Stakorado Stakkato Gold x Acorado met Michal Kazmierczak winnaar van de Gaston Glock's Grand Prix of Graz.
- HW’s Saskia Stakkato Gold x Promotion winnaar van de Grote Prijs van het CSI3* in de Spaanse Sunshine Tour       in Vejer de la Frontera met Andre Sakakini.
- Shorapur Stakkato Gold x Drosselklang 2 heeft haar eerste Grand Prix overwinning op haar naam.
Ook wij hebben een begin. Fifi Gold heeft met haar amazone Maureen Bonder haar eerste nulronde in de klasse L gelopen.
Begin maart 2015 dit bericht hadden we nooit willen schrijven.
Idola Queen v. Arezzo VDL x Libero-H is door koliek gestorven. Verdriet van.
Maureen Bonder met Fifi Gold in Bronneger. Wil gaan kijken, tegen 13.30 uur er zijn dan ben je op tijd. Onderweg een berichtje, auto aan de kant, ga zo inrijden hoop dat je op tijd kunt zijn. Oei niet zeker of dat gaat lukken. Ben maar net op tijd. Daar gaan ze de dames, .... spannend.  Ja hoor een nulronde, weer een paar winstpunten te pakken.
Daar is ze dan Kamaliya 27 maart 2015 geboren, dochter van Lord Leatherdale x Ster Dressuur Prok Utopia v. Negro. Meerdere foto's van deze dame bij button veulens.
De verleiding was te groot deze foto besteld bij SPOOLDER.NET.  Maureen Bonder met Fifi Gold v.Stakkato Gold x Libero-H. Super foto van een super sprong.

14 april was het zover Kallistos is geboren. Een grote stoere imponerende hengst. Zoon van Nespresso v. Negro en Ster Prok Cadeaurijke v. Tolando.
19 april 2015. s' Morgens telefoon Gertjan van Olst wil graag langskomen om Kallistos v. Nespresso te komen kijken. Prima dat is goed en wanneer. Met 5 minuten. Als je dan nog in bed ligt krijg je het wel heel erg druk. Veulen niet gepoetst is hij vies geen idee ? Dan is Gertjan van Olst er al. Direct maar door naar de stal veulen bekijken. En....... ja hij is verkocht.
23 april Kyani is geboren dochter van Glamourdale en Staats Premie Stute Lumipyri v. Lauries Crusador xx. Een donkere hoogbenige luxe dame.
8 mei is Kianga Gold geboren dochter van Grand Slam en Ster Prok EPTM Fifi Gold v. Stakkato Gold. Kianga Gold is een E.T. veulen haar draagmoeder Hoi Hoi van Stal Ossehaar heeft haar op de wereld gezet. Hoi Hoi is bij ons en zal Kianga Gold grootbrengen. Kianga Gold is een zeer luxe veulen. Dat gelijk stond, dronk en speelde.
Donderdagmorgen 28 mei de deurbel. Dhr. Wiepke van de Lageweg staat voor de deur. Hij had van ons Grand Slam veulen gehoord of hij deze even mocht zien. Ja natuurlijk mag dat ze loop lekker in de wei. Hij was op zoek naar nakomelingen van Grand Slam om deze te vertegenwoordigen. Gezien en weer vertrokken, s'avonds rond 19.00 uur telefoon ze willen Kianga Gold heel graag op hun show van vrijdagavond. Dan is er een probleem hoe moet ze daar de volgende dag al naar toe ? Maakt niet uit we willen haar graag en komen haar halen. Prima. Maar dan blijkt toch dat het te kort dag is om alles nog te regelen voor de mannen van de VDL stud en hebben ze gewoon te weinig tijd om Kianga Gold te halen. Jammer maar de complimenten en de uitnodiging zijn ook al geweldig.
En hier is ze dan ons laatste veulen van 2015 is geboren. Dochter van Glamourdale en Ster Vrl. Keur Vie Tara La Victorie (v.Krack C Grand Prix x Ostara van Lusthof Grand Prix v. Jazz Grand Prix). Voor de uitgetelde datum diende deze dame zich aan. In de nacht van 12/13 juni kwam ze ter wereld. Een heerlijk zachte nacht heeft ze uitgezocht. Moeder en dochter maken het goed. Deze rassige langbenige dame heeft de naam Kalonice La Victorie gekregen.
Dinsdag 14 juli 2015 DEN HOUT voorselectie van de Limburgse Veulenveiling en kijk eens wie geselcteerd is, onze Kalonice.

6. Kalonice la Victorie, een merrieveulen van Glamourdale uit een Krack C x Jazz moeder.
Fokker: W. Meijerink uit Stieltjeskanaal.

Als u haar wilt zien bewegen we hebben een filmpje van haar op haar eigen bladzijde gezet bij kopje veulens.
CK de Wolden 21 juli daar gaan we dan. Utopia ze heeft al een mooi lijstje met predikaten, hopelijk kunnen we er vandaag 1 aan toevoegen. Ja hoor geweldig ze is Keur. Dit maakt haar tot een Ster Keur Prok = Elite Sport Dressuur merrie. Ook Kamaliya was van de partij ze heeft zich voorbeeldig gedragen en ook zij de vlechtjes netjes in.
Gezondheid zo belangrijk. Kamaliya helemaal toppie.
Golden Gift zoon van Bretton Woods en Staats Premie merrie Lumipyri onder het zadel. Wat is hij een prachtig mooi groot paard geworden. Hopen op een mooie loopbaan voor deze jonge man.
4 Augustus foto - videodag voor de Limburgse veulenveiling. Kalonice staat met haar moeder bij Hengstenhouderij Gert Jan van Olst. Wij moeten werken, bij Hengstenhouderij Gert Jan van Olst hebben ze er wederom voor gezorgd dat moeder en dochter er tiptop uitzien. Er is gezorgd voor een auto met trailer en Berry v. d. Hoorn was zo vriendelijk om deze twee dames mee te nemen. We zijn deze beide heren heel veel dank verschuldigd !
Donna 2 jaar jong. Bewegen kan ze, 6 Grand Prix hengsten in haar pedigree ze spreken allemaal een woordje mee.
Fifi Gold v. Stakkato Gold daar gaat ze weer op naar de volgende nul ronde.
Kallistos v. Nespresso x Ster Prok Cadeaurijke v. Tolando. Slechts een paar dagen oud en verkocht aan Gert Jan van Olst en nu in de opfok bij hem. Maar wat laat hij een leegte achter. Niet alleen zijn moeder was verdrietig maar ook Kamaliya en Kyani misten hem. Dat een veulen van nog geen half jaar oud zo'n stempel kan drukken op al onze paarden.
Laatse scan voor dit jaar. Dan ligt vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Onze vrees dat de Staats Premie merrie Lumipyri niet meer drachtig zou zijn is bevestigd. Cadeurijke en Utopia zijn drachtig en als kers op de taart Vie Tara La Victorie ook en daar hadden we bijna niet op durven hopen.
Kyani v. Glamourdale x St Pr St Lauries Crusador xx. Ook zij is naar haar nieuwe baas vertrokken. Ze gaat opgroeien met een ander donker merrieveulen. We hopen haar in de toekomst terug te zien in de dressuurring onder een top amazone. Vanaf deze kant heel veel succes met Kyani.
Vie Tara La Victorie de laatste scandag achter de rug DRACHTIG ! Zover alles goed hartje klopt.
Foto ontvangen van familie Westendorp de nieuwe eigenaren van Kyani (links met pluisjes in de oren). Vanaf de eerste dag dat ze kwam is het prima gegaan. Samen met een ander dressuurveulen loopt ze overdag in de wei en s'nachts staan ze lekker op stal.
Hoe raar kan het gaan. Kamaliya verkocht aan iemand die haar niet kan betalen. We komen in een hele rare situatie terecht. Kamaliya weet van niets en loopt gelukkig te wezen in de wei. Na een onzekere tijd weten we het zeker we gaan het veulen niet leveren en de koop wordt ontbonden. Ze mag blijven.

We hebben Kamaliya en Kianga Gold gezamelijk weggebracht om af te spenen. Worden we dezelfde avond gebeld door een mevrouw uit Amerika en koopt ze Kianga. Ze gaat aan het regelen, er komt een dierenarts om haar klinisch te keuren, vervoer naar-, en verblijf op het opfok bedrijf van Wim ten Pas. Ze heeft het zo voor elkaar. Inmiddels zetten we Kamaliya 1 x te koop en ook zij wordt verkocht. Ze gaat naar een jeugdige amazone met zeer veel potentie en ambitie. Beide veulens zijn op dezelfde dag vertrokken en van beide nieuwe eigenaren hebben we inmiddels bericht dat alles goed gaat.
15 oktober Tolbert. Fifi wederom foutloos en deze keer sleept ze de tweede prijs in de wacht. (foto van training thuis).
25 0ktober 2015. Dit is de dag dat we ons jongste veulen Kalonice La Victorie v. Glamourdale x Krack C x Jazz naar de nieuwe eigenaren gaan brengen. Met een reis van een kleine drie uur voor de boeg zijn we op tijd vertrokken. Altijd spannend, hoe zal het gaan, een paar dagen van tevoren was Kalonice afgespeend. Ze ging alleen in de trailer. Kan niet anders zeggen ze heeft zich voorbeeldig gedragen. Op de plaats van bestemming kwam ze in een mega grote box en moest ze nog even wachten op haar vriendinnetje voor de komende jaren. Dit veulen ook een Glamourdale dame was onderweg. Ze kan niet praten maar toen dit veulen bij haar in de box kwam sprak haar hoofd boekdelen zo blij een speelkameraadje. Voor ons een prachtig gezicht, het is duidelijk ze is gelukkig wij kunnen met een gerust hart vertrekken.

Stakkato Gold Hannoveraanse hengst van het jaar 2015 / Stakkato Gold Hanoverian Stallion of the Year 2015.

Geweldig nieuws vader van Fifi Gold, Stakkoto Gold van Gestüt Sprehe is op de hengstenkeuring van het Hannoveraner Verband gehuldigd als ‘Hengst van het jaar’.
The Stakkato/Werther-son Stakkato Gold was nominated 2015 Hanoverian Stallion of the Year.

STAKKATO GOLD - SCOPE, WILL AND AMBITION
Stakkato Gold Hannoveraanse hengst van het jaar 2015
Dochter Fifi Gold.
Onze veulens van 2015. Zodra ze geboren zijn stelen ze een stukje van je hart. En nu hebben ze alle vijf een nieuw eigenaar gekregen. Eigenaren met potentie en ambitie. Blijven drie dames en één heer lekker dichtbij in Nederland gaat Kianga Gold naar Amerika. Ongeacht de afstand we wensen ze allemaal het allerbeste en de nieuwe eigenaren heel veel succes met de veulens.
Het blad Der Hannovereraner ontvangen. Wat een mooie berichten in dit blad over Stakkato Gold. Inmiddels heel erg blij dat we een aantal jaren geleden al de beslissing hebben genomen om bij deze top hengst te gaan dekken.
Op de rechter foto twee nakomelingen van Stakkato Gold, KS Stakki en Shorapur die meedraaien in de wereld top. Op de linker foto onze Fifi Gold zover als de twee andere dames is ze nog lang niet. (er is wel een overeenkomst het zijn allen merries, dus wie weet ....)
Na verschillende keren in de prijzen te zijn gevallen heeft Fifi de punten bij elkaar en is ze over gegaan naar het M springen en is ze geklasseerd.

Hummer-rijk v Bretton woods x Ster Prok Tolando 2012 als veulen verkocht naar Engeland. Zomer 2015 Hummer staat in de wei een stukje verderop in een andere wei staat een hengstige merrie. Hummer nog hengst en een lijf vol hormonen bedenkt zich niet. Dressuur matig gefokt maar hij springt over de omheiningen als ware het een barrage rit. De eigenaar ziet het gebeuren en vermoed Hummers bedoelingen en begint te rennen. Bij de merrie en Hummer aangekomen is de eigenaar te laat en Hummer op tijd. Hij heeft de merrie gedekt. Dan is het afwachten op 18 dagen scannen .................... En ja hoor ze is drachtig. Dus verwacht in 2016 Hummer-rijk x Lauries Crusador xx, al super benieuwd naar dit te verwachten veulen.
Weer naar boven / Going up again